Witajcie od jakiegoś czasu tworzę realna linię Poznań Wschód-Murowana Goślina,ponieważ jest to trasa z która jestem związany emocjonalnie.Na dzień dzisiejszy po dokonaniu pomiarów kartograficzno terenowych tor ułożony jest na odcinku Murowana Goślina->Bolechowo.Ze względu na chęć stworzenia jak najwierniejszego otoczenia linii pokrycie mapy idzie bardzo wolno ze względu na małą ilość czasu który mogę poświecić na wyjazdy w teren.
Screen z minimapy:
Dla porównania ten sam odcinek z googlemaps:
Na początek 3 screeny poglądowe.
1.Przejazd kolejowy na głowicy wyjazdowej w kierunku Murowanej Gośliny
2.Stacja w Bolechowie-Niestety nie dysponuję bardziej podobnym budynkiem do realnego
3.Przejazd kolejowy przy wjeździe do Murowanej Gośliny
mr s [Usunięty]
Wysłany: 03-04-2011, 15:30
trochę mało tego materiału ale zapowiada się całkiem miło, pracuj dalej
trochę mało tego materiału :-) ale zapowiada się całkiem miło, pracuj dalej ;-)
Mało ponieważ jak wyjaśniłem w opisie nie mam za dożo czasu jeździć(Studia) do murowanej i Bolechowa.Ale za tydzień tam będę na działce to prace ruszą z kopyta i skończę ten odcinek.
Poza tym zarys linii jest, ale do dobrego stanu masz daleką drogę.
Powodzenia.
Lutek to są drewniane tory RTS track 21,tylko screen ma skopane kolory i z daleka wyglądają na beton.Cóż co do zarysu trasy to cały czas wprowadzam poprawki.
Komin wraz z halami to zakłady Solarisa,które niebawem wymodeluję jak tylko będę miał zdjęcia.
Że droga daleka wiem,to jest początek budowy,wiele się jeszcze zmieni,tak,żeby wyglądało maksymalnie tak jak w rzeczywistości.
Ostatnio zmieniony przez detlaw 03-04-2011, 15:48, w całości zmieniany 1 raz
Jako komin od Presty wykorzystałbym ten model:
http://download.trainz.or...download&id=354
Poza tym ten niemiecki polygonożerny budynek stacji Bolechowo można zastąpić którymś z modeli Kilanzioma czy Grabasha. (Musisz pobawić się, pokombinować )