Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 1031 Skąd: Źmigród/Leszno
Wysłany: 25-04-2011, 10:53 Nowy router do 150zl
Witam Serdecznie. Na początku przede wszystkim życzę wam Wesołych Świąt Wielkanocnych. Ale do rzeczy. Planuje zakupić router w celu usprawnienia odbioru internetu w mieszkaniu. Internet miałby działać na dwóch komputerach. Jeden stacjonarny podłączony poprzez kabel ethernet lub usb do routera drugi (laptop) najlepiej żeby bezprzewodowo był połączony z routerem. Nie wiem czy to ma znaczenia ale mój usługodawca internetowy do Netia. A i cena routera najlepiej by mieściła się w granicach 80-150 zł. Proszę o doradzenie bo ja za bardzo się na tym nie znam :) Pozdrawiam
Ogolnie to za ta kwote tylko cos z stajni TPlinka ale szczegoly tzn konkretny typ to zalezy od tego co router musi umiec. Zadzwon do BOK Neti i dowiedz sie jaka to linia, czy netia na lini tpsa, czy na wlasnej i jak na wlasnej to czy annex a czy b.
Tak ale czy to nie jest przypadkiem router do netu typu kablowka / osiedlowka z wejsciem po skretce?
Kolega ma internet z Neti a wiec cos w rodzaju Neostrady czyli ADSL.
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 1031 Skąd: Źmigród/Leszno
Wysłany: 25-04-2011, 17:19
No to ja sprostuję choć ledwo co pisze bo mnie choróbsko złapało dzisiaj. Internet od Neti na łączu TP bo jeszcze rok temu miałem neostrade i livebox'a. A teraz net działa mi poprzez modem jakiś SAGEM F@ST 800 E3T USB takie stare pudełko od Neostrady połączone z laptopem przez USB. Domyślam się, że to internet ADSL.