Zainstalowałem sobie trs 2004 . Na czysto zainstalowałem 2 kibelki od Thalysa i komendy:Door control i Destination sign z dls .
Właśnie pytanie odnośnie komendy Destination Sign bo tu jest problem .
Otóż działa częściowo tzn. zaznaczyłem w zasadach poleceń maszynisty ptaszek że ma być dostępna .Postawiłem kibla od Thalysa gdzie jest możliwość zmiany tablic i odkryłem że nie można po prostu wpisać swojego kierunku ! Wróciłem się do geodety i zauważyłem że nie można dodać tej zasady !!! . Dlaczego się tak stało ?
Pomógł: 12 razy Wiek: 31 Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 1392 Skąd: Chałupki
Wysłany: 08-04-2011, 16:22
Może ja pomogę :)
1.Wchodzisz w Edycję sesji i klikasz "Dodaj"
I teraz szukasz : "DestSignTable" , gdy już znajdziesz naciskasz na ptaszka.
2.Teraz wschodzisz do głównego menu Edycji sesji i klikasz raz na "DestSignTable" , po czym klikamy na "Edycja"
3.Teraz nam wyskoczy takie okienko jak "Właściwości"
Klikamy teraz na zaznaczoną nazwę czyli :"add destination"
4.Wyskoczyło nam teraz takie małe okienko gdzie pisze :"Add Entry"
I teraz nadajemy nazwę , która nam sie ma wyświetlić na kibelku.
Przykładowo "CHALUPKI"
Naciskamy na ptaszka.
5.Teraz znowu jesteśmy w okienku "Właściwości". Jak widać poniżej na screenie pojawiła nam się nazwa która będzie nam się wyświetlać na kibelku.
Naciskamy na ptaszka :)
6. Jesteśmy znowu w "Edycji Sesji" .Teraz klikamy znowu na ptaszka:
Zapisujemy naszą sesję i włączamy sesję.
7.Gdy już nam się włączy sesja , naciskamy na tą małą strzałeczkę skierowaną w prawo , otworzy nam się panel i szukamy "Change destinationsign to>" naciskamy i klikamy na nazwę "CHALUPKI"
Gdy naciśniemy na tą nazwę to pojawi się nam na wyświetlaczu kibelka nazwa stacji docelowej "CHALUPKI"
Oczywiście tych nazw może być więcej.
Jak by było coś nie zrozumiałe to prosił bym o pw.
Myślę że pomogłem :)
Ps. Pokazałem to w TS09 , lecz w TRS04/06 tak samo to robiłem i działało :)
Pozdrawiam serdecznie
Wiek: 40 Dołączył: 27 Kwi 2010 Posty: 67 Skąd: brak danych
Wysłany: 08-04-2011, 23:40
Kolego ja wiem jak to powinno działać tylko tego co przedstawiłeś na 1 obrazie nie mam !!!
Naciskam dodaj i tej komendy tam NIE MA !
Jeszcze lepsze to że podczas jazdy mam dostępną komendę . Tylko nie mam możliwości wpisania swojej nazwy . Ponawiam pytanie czy mi czegoś brak czy coś nie halo ?
No właśnie jeżeli już o tym rozmawiacie to mam ten sam problem specjalnie kupilem first ticket z DLS i mam tak samo jak kolega wyżej klikam u góry , dodaj i nie ma tej komendy tam :(
Jeśli instalowałeś ją do TS'a to poszukaj pod nazwą: "Tabela Odjazdów" w tym polu gdzie dodajesz "Zasady".
A komenda do zmiany "Zmień znak stacji docelowej"
ooo Dzięki a ja głupi siedziałem i szukałem tej angielskiej nazwy heh
#EDIT a i żeby nie robić nowych tematów masz może tą komende na otwieranie drzwi ten pasagger door controls czy jakoś tak jak masz to byś mogl powiedziec jak tez sie po polsku nazywa
Ostatnio zmieniony przez ZmkAg 09-05-2011, 20:03, w całości zmieniany 1 raz
#EDIT a i żeby nie robić nowych tematów masz może tą komende na otwieranie drzwi ten pasagger door controls czy jakoś tak jak masz to byś mogl powiedziec jak tez sie po polsku nazywa