FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: zolwik
18-12-2009, 15:59
Instalowanie dodatków do Trainz 2004
Autor Wiadomość
stif
nowy


Wiek: 25
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Skąd: Elbląg
Wysłany: 18-12-2009, 15:47   

Może ktoś pomoże ?
 
 
pysi
znawca
Krzysiek



Pomógł: 97 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 1966
Skąd: Tarnów
Wysłany: 18-12-2009, 15:53   

Jaka wersja gry?
 
 
stif
nowy


Wiek: 25
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Skąd: Elbląg
Wysłany: 18-12-2009, 17:02   

Trainz Railroad Simulator 2004
 
 
pysi
znawca
Krzysiek



Pomógł: 97 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 1966
Skąd: Tarnów
Wysłany: 18-12-2009, 17:04   

ale chodzi mi tzw build gry (jest w prawym dolnym rogu menu), możliwe, że nie masz wgranego sp4 i stąd te krzaczki.
 
 
stif
nowy


Wiek: 25
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Skąd: Elbląg
Wysłany: 18-12-2009, 17:09   

Trainz version 2.1 (Build 2040)
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5102
Skąd: Wrocław
Wysłany: 18-12-2009, 17:15   

to teraz musisz zainstalowac SP4.. jak to zrobic jest napisane w FAQ na PTT
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
pysi
znawca
Krzysiek



Pomógł: 97 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 1966
Skąd: Tarnów
Wysłany: 18-12-2009, 17:15   

To jakiś stary build, bez SP2 i SP4, do tego region wskazuje wersje na Australie i USA, skąd masz tą gre?? pirat z torrenta?
 
 
stif
nowy


Wiek: 25
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Skąd: Elbląg
Wysłany: 18-12-2009, 17:16   

to jest oryginalna gra ze sklepu
 
 
pysi
znawca
Krzysiek



Pomógł: 97 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 1966
Skąd: Tarnów
Wysłany: 18-12-2009, 17:18   

to pobierz sobie sp4, gdzieś na forum masz link. I wgraj SP4 na świeżą kopię TRS i powinno śmigać.
 
 
stif
nowy


Wiek: 25
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Skąd: Elbląg
Wysłany: 18-12-2009, 17:18   

a jak to SP4 sie w FAQ nazywa ?

EDIT: sp to jest service pack 4 tak ?
Ostatnio zmieniony przez Mannerheim 18-12-2009, 17:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
pysi
znawca
Krzysiek



Pomógł: 97 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 1966
Skąd: Tarnów
Wysłany: 18-12-2009, 17:20   

http://www.trainz.org/ptt/index.html --> Inastalacja / reinstalacja, instalacja SP4 do TRS2004
 
 
stif
nowy


Wiek: 25
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Skąd: Elbląg
Wysłany: 18-12-2009, 17:25   

i jeszcze jest taki jeden problem, bo wagony mam ale lokomotyw nie mam a przeciez je zainstalowlem
 
 
Mannerheim
zaawansowany
nietutejszy...



Pomógł: 78 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 626
Skąd: Warszawa-Rembertów
Wysłany: 18-12-2009, 17:27   

stif napisał/a:
i jeszcze jest taki jeden problem, bo wagony mam ale lokomotyw nie mam a przeciez je zainstalowlem

Przecież cały czas jest tłumaczone : lokomotywy nie działają bo nie masz SP4... Czytaj uważnie.
 
 
 
pysi
znawca
Krzysiek



Pomógł: 97 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 1966
Skąd: Tarnów
Wysłany: 18-12-2009, 17:28   

kolego poczytaj forum, x razy było udzielona odpowiedź na twoje pytanie. jak masz wgrana lokomotywe/wagon a nie mozna jej ustawić na tory i nie pojawia sie w lokomotywowni to nie masz wgranych niezbędnych dodatków + brak sp4
Ostatnio zmieniony przez pysi 18-12-2009, 17:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
stif
nowy


Wiek: 25
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Skąd: Elbląg
Wysłany: 18-12-2009, 17:39   

czyli musze od nowa zainstlowac i to wgrac tak
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 32
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5102
Skąd: Wrocław
Wysłany: 18-12-2009, 17:40   

a co nie umiesz czytac ze zrozumieniem??
tak
musisz wywalic trs..
zainstalowac.. i dalej tak jak w FAQ
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
stif
nowy


Wiek: 25
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 10
Skąd: Elbląg
Wysłany: 18-12-2009, 19:07   

dzięki za wszysko . wszystko dziala bez zarzutow dzieki
 
 
Martin17
nowy


Dołączył: 15 Lut 2010
Posty: 14
Skąd: Wrocław
Wysłany: 08-03-2010, 11:04   

Podczepię się do tematu ,ponieważ jest on dość silnie związany z moim problemem.
Mam TRS 2004 2,4 Builid 2365 i nie mogę znaleźć Serive Pack 4 do tego Builida,,,,czy to znaczy ,że mam Sevice Pack 4.
Jeżeli chodzi o mój problem to robiłem wszystko jak w tej instrukcji ,ale coś jest nie tak.
Po pierwsze w tym okienku gdzie trzeba kliknąć Extract nie pokazywał mi się model lokomotywy[zdjęcie jej] w przeciwieństwie do Screen-ów z instrukcji,,a gdy już kliknąłem gdzie trzeba 'to gdy chciałem dodać w trybie geodety lokomotywę, to widać było na liście ,że ona jest,ale gdy klikałem na nią to, nie było jej animacji i nie można było jej dodać
Jakieś rady?
 
 
McDreamy
znawca


Pomógł: 62 razy
Wiek: 28
Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 1628
Skąd: Poznań
Wysłany: 08-03-2010, 11:07   

SP raczej masz, a lokomotywy nie możesz postawić na tory ponieważ nie masz wszystkich potrzebnych do jej działania składników...
 
 
 
piojakub
nowy


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Lis 2011
Posty: 15
Skąd: Kalisz Polska
Wysłany: 01-12-2011, 13:13   instalowanie plików .cdp O.K.

nie mam z tym problemów, ale znalazłem kilka dodatków, które nie mają rozszeżenia .cdp tylko śa spakowane w foldre różne pliki np (.txt .kin .im .tga .bmp) i tu jest moje pytanie:
Jak to się instaluje w TRS2004?
 
 
 
Jacek
znawca
Milovník ČD


Pomógł: 115 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 2667
Skąd: Chorzów
Wysłany: 01-12-2011, 15:05   

jaką nazwę ma ten folder?
 
 
 
szymon9263
trainz



Pomógł: 6 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 317
Skąd: Kraków
Wysłany: 01-12-2011, 15:15   

Jeśli posiadasz TRS2004 to spróbuj ten cały folder ( w który są te pliki .txt , .kin , .bmp) wrzucić do folderu ( nie mam zainstalowanego TRS2004 więc z pamięci podam ścieżkę ): Bodajże jest ona taka TRS2004/world/dsipatcher/downloads (nie jestem na 100% pewny), ale postaraj się tam przekopiować cały folder z dodatkiem, tylko uwaga plików .cdp tak się nie instaluje.

Pozdrawiam Szymon
_________________
Kto pyta nie błądzi..
Ostatnio zmieniony przez szymon9263 01-12-2011, 15:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Jacek
znawca
Milovník ČD


Pomógł: 115 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 2667
Skąd: Chorzów
Wysłany: 01-12-2011, 15:28   

Własnie dlatego pytam o nazwę folderu, bo jak zauważy kolega, wszystkie foldery w katalogu downloads są numerami kuid. Jesli ten folder, o którym on mówi to np. xxxx xxxx to wielce prawdopodobne ze pomoże umieszczenie go własnie w katalogu downloads, jak radzi Szymon.

Ale były tez dodatki które trzeba było np. umieścić w katalogu engines czy bogeys...

np. tak jest z kilkoma dodatkami Witka
http://witek1918.fm.interia.pl/lxd2.htm
Ostatnio zmieniony przez Jacek 01-12-2011, 15:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
piojakub
nowy


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Lis 2011
Posty: 15
Skąd: Kalisz Polska
Wysłany: 01-12-2011, 20:37   

foldre nośi nazwę "kuid 2703 38731" i jest jednym z dodatków których mi brakuje, pozostałe też są w formie różnych plików ale nie .cdp (bo z tym nie ma problemu) Poprostu zastanawiałem się czy te różne pliki z różnymi rozszeżeniami teżba gdzię skopiować czy może w jakimś programie "robi się z nich" .cdp i instaluje przez "dyzpozytora" ale to co już powiedzieliście to dużo mi wyjaśniło thx.
Ostatnio zmieniony przez piojakub 01-12-2011, 21:10, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
EU 04
zaawansowany



Pomógł: 58 razy
Wiek: 72
Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 934
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 02-12-2011, 10:22   

piojakub czy mógłbyś pisać posty za pomocą jakiegoś programu który poprawia błędy. Co drugi wyraz to błąd ortograficzny a o składni to już lepiej nie mówić.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group