Witam wszystkich serdecznie,jestem nowy i zielony,co chodzi o edycje obiektow,konkretnie chodzi o TRAINZ CLASSICS
jest tam przejazd kolejowy z zoltymi rogatkami,rogatki jak w oryginale zamykaja sie powoli,super,ale jest jedno ale,mianowicie nonstop slychac dzwonek ktory powinien grac przy zamknietym przejezdzie,czy jest jakis sposob zeby sie tego dzwieku pozbyc???? bardzo dziekuje za zyczliwosc i zainteresowanie,pozdrawiam
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 07-12-2011, 11:49
Pozbyć się zupełnie? Czy tylko wtedy, gdy rogatki są otwarte?
Jeśli zupełnie, to wystarczy znaleźć w CMP (Content Manager Plus) ten dodatek, edytować go w eksploratorze, usunąć pliki dźwiękowe i odpowiednie wpisy w configu (config.txt). Nie wiem które tam dokładnie odpowiadają za odtwarzanie dźwięku, ale jak nie będziesz mógł sobie poradzić, to napisz. Łatwiej by było jednak zamienić tylko plik dźwiękowy na trwającą jedną sekundę ciszę, ale byś musiał sobie taki załatwić ;)
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 07-12-2011, 12:15
Najpierw odpal sobie geodetę w Trainzie. Potem z menu obiektów wybierz opcję "przechwyć", czy jakoś tak - chodzi o to, byś używając tej opcji kliknął na ten przejazd - wtedy w okienku wyboru obiektów pojawi się ten przejazd - zapamiętaj jego nazwę. Potem w CMP wpisz w wyszukiwarce tę nazwę i zrób to, co napisałem w poprzednim poście.
bardzo dziekuje za pomoc wujkowi 082 za co leci punkcik
usunalem dzwiek i pomoglo,pobralem tez polski przejazd ale okazuje sie ze nie ma ani rogatek ani swiatel s1
czy ktos ma takie cosik lub wie gdzie jest kompletny przejazd??
hmmmm..... wiesz co ściągnij wszystkie przejazdy kolejowe z PTT i jak je zainstalujesz to w geogedzie wpisz Przejazd 1t lub 2t zależy ilu torowy lub "Swiatla lub rogatka" (światła bez polskich znaków