Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-12-2011, 18:17
Chyba już o tym pisałem, ale niech będzie, napisze jeszcze raz.
Podstawowe dane znajdują się w folderze "UserData", wystarczy więc skopiować ten folder. Po zainstalowaniu na nowo gry należy przy pomocy polecenia Import Dodatków (Import Content) zaimportować dodatki najpierw z folderu "Original" a następnie "Local". Taki sposób archiwizacji dodatków działa także w TS12.
Aha, nie jest to mój wymysł, taką informacje otrzymałem z pomocy technicznej N3V.
Pomógł: 6 razy Wiek: 38 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 317 Skąd: Kraków
Wysłany: 16-12-2011, 22:03
Ja ostatnio przy formacie dysku zastosowałem metodę kopiuj wklej, czyt. skopiowałem cały folder UserData, po czym wkleiłem go do świeżo zainstalowanego TRS-a (czystego bez innych dodatków niż te wbudowane). Nie wiem, czy jest to poprawnie, ale jak na razie wszystko u mnie działa, a dodatkowo unikamy mielenia dodatków przez CMP.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-12-2011, 00:09
szymon9263 napisał/a:
(...)dodatkowo unikamy mielenia dodatków przez CMP.
Nie koniecznie, bo i tak całą bazę dodatków musi przemielić, więc czasowo pewnie wychodzi to podobnie, no chyba że liczyć liczbę klików, wtedy może być szybciej