Udało mi się skutecznie stworzyć problem ze swoją mapą... Po ustawieniu sesji i jej zapisaniu zresetowałem komputer. Po ponownym włączeniu mapa zniknęła, okazało się, że config się wyczyścił do zera. Tylko, co ciekawe wagę ma oryginalną, tyle że zamiast jakichkolwiek znaków są chyba same spacje. Jest możliwość odzyskania informacji zawartych w tym configu?
Pomógł: 34 razy Wiek: 31 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 826 Skąd: Brzozów
Wysłany: 10-01-2012, 14:11
Był jakiś sposób, żeby zrobić nową mapę i zamienić pliki - spróbować nie zaszkodzi
_________________ A polski hip hop wszedł i wyszedł...
Gryszaq [Usunięty]
Wysłany: 10-01-2012, 14:51
Mam config tej samej mapy, ale sprzed kilku miesięcy. Różnica kilku torów, bocznic, wysokości toru. Ale gdy wrzuciłem config z niej, odpowiednio zmieniając kuid, nazwy. Przebebeszyło i pokasowało segmenty. Aha... czyli pewnie to znaczy, że pliki mapy też są uszkodzone? Bo zapewne config się znacząco nie zmienił z tej starszej wersji.
Nie chce byc zlym prorokiem ale przypuszczam, ze cos ci musialo jeszcze mielic podczas procesu zapisywania, a ty wlaczyles reset. Jesli tak bylo (ale musialo to byc w relatywnie krotkim czasie) i zgasiles ten proces ktory obrabial plik config to jest po zawodach. Mnie synek wylaczyl kiedys z palca kompa przy otwartym okienku "zapisz mape". Efektem byl pusty plik config.txt z jego oryginalna wagą. Nieodwracalne.
Rada, archiwizowac prace najczesciej jak sie da. Syna natomiast posiadac zdecydowanie ;-)
Gryszaq [Usunięty]
Wysłany: 10-01-2012, 15:41
Tego się obawiałem. No trudno, kilka godzin siedzenia przy komputerze poszło na marne. Dobrze, że mam starszą wersję. W takich sytuacjach przypomina mi się "efekt Kilana" ;) Ale na szczęście oszczędziło mi inne wersje ;)
Reset wcisnąłem gdzieś minutę po tym, jak wydałoby się skończył zapisywać. Kiedyś miałem podobną sytuację, ale guziczek wcisnąłem jak jeszcze świeciła się wiadomość zapisywania. W efekcie wykasowało do zera dwa pliki mapy. Teraz będąc dodatkowo ostrożnym przed resetem jeszcze ruszyłem kompasem dla pewności... No widać Trainz zadecydował inaczej. Teraz już na pewno nie zapomnę, żeby nigdy nie wyłączać programu w niekonwencjonalny sposób po zapisie mapy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach