Zrobiłem próbny wiatrak z configiem jak ten co podał kolega VCRDN.
Niestety nie działa (ale ja mam pecha :D )
Są dwa dummy. "b.r.base" do którego jest wszystko przypisane i "b.r.smiglo" do którego jest przypisane śmigło wiatraka. Eksportuje do *im i *kin w ten sam sposób.
Pomyślałem, że może animacja nie działa z tego powodu:
W menu "Time configuration" FPS mam ustawione na wartość 30. W tutorialach czytałem by było 15. Niestety nie da się u mnie tego zmienić. Okienko to nie reaguje na żadne kliknięcie czy próbę edycji.
Skończyły mi się pomysły na temat tego, co może być nie tak..., a w związku z tym : http://www.mediafire.com/?ijwxmz2ljzu tam masz przykład działajacej animacji. Porównaj sobie z tym ,co Ty masz.
Już widzę, gdzie robiłem błąd! Podczas animowania elementu obracałem jego samego, natomiast trzeba obracać obiekt dummy, który jest jego parentem. W geodecie mam już więc ładnie otwartą bramę. Coś jednak mam źle w configu, bo nie otwiera się przed taborem w trybie maszynisty. Tutaj już się będę wzorować na configach innych bram :)