Witam.
Jestem świerzakiem w kwestii TS 2010.
Zainteresowałem się koleją od MASZYNA i Train Driver 2.
MSTS 2010 nabyłem jakiś tydzień temu za zawrotna kwotę 9,99 pln. Posiadam wersje 49933.
Działam na Win 10.
Wszystko odpalam jako ADMINISTRATOR !!!
Jak na razie udało mi się zainstalować Trasę Lublin - Dorohusk. Działa ale czasem wywala do windy.
Posiadam tam jakieś 24 problemy z zależnościami i mimo zalogowania CMS nie potrafi ich naprawić.
Do rzeczy.
Próbowałem zainstalować takie trasy jak :
- Świdnik Lublin Dęblin ( SLD exe. ścieżka poprawna ale brak pliku error #000112c ???)
- Polskie Szlaki Kolejowe (plik exe i dokładnie to samo co u góry error #000112c ???)
- Wschodnia Polska (wersja 4a exe brak możliwości podania ścieżki do gry ???)
Mam pytanie jakie Polskie mapy działają na TS 2010 wersja 49933 i co polecacie i jak je instalować ???.
I jeszcze jedno czy da się podmieniać Lokomotywy w istniejących sesjach ???.
Pomógł: 54 razy Wiek: 29 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 1617 Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 13-04-2016, 21:30
Mylisz gry. MSTS a TS to dwie różne produkcje. Dodatki do TSa mają rozszerzenie .cdp lub .cdp2. Dodatki które przytoczyłeś przeznaczone są do innego symulatora.
_________________ Jaka praca dziś, taka Polska jutro!
Pomógł: 4 razy Wiek: 29 Dołączył: 29 Cze 2014 Posty: 59 Skąd: Miasto Wiatrków
Wysłany: 13-04-2016, 21:50
Polskie mapy to m.in:
-Kolej Doliny Raduni Kilanzioma, w tym wersja jesienna przerobiona bodajże przez Bogdana.
-Projekt Sudety Jesień Kilanzioma.
-Polskie Koleje Wąskotorowe Jamala
-D29-10+twk od KGrid'a.
-Zimowisko Jacka.
-Poligon od Bogdana.
-Nadkarpacie od Luki_Tram.
-Węzeł Hołopole Bazler'a71.
-Ziemia Świętokrzyska autorstwa stmichal.
-Bronie Łęczno i Projekt_09 KGrid'a.
Wybierz sobie coś :)
Ok wielkie dzięki.
A czy mogę zainstalować parę map czy będą się gryzły ???.
I ostatnie pytanie.
Czy da się podmienić Loko w sesji na inna.
Np na trasie Lublin Dorohusk w sesjach są taki sobie Loko pobrałem ADHD i chciałem je zmienić nie zmieniając nic w sesji.
_________________ Pozdrawiam
Bartek
Ostatnio zmieniony przez Bartolo 13-04-2016, 22:25, w całości zmieniany 1 raz
skoro jesteś nowy na forum to zapewne czytałeś regulamin.
więc na początek zamiast zadawać tak wiele pytań (o różnych grach) to przeczytaj najpierw najważniejsze tematy na forum
Sam znalazłem odpowiedz i jeśli by kto pytał to :
-Tak da się zmienić Loko w sesji. Wchodzimy w Edytuj Sesje znajdujemy nasz skład np. Wyszukaj Składniki.
Poprzez dodaj Pociąg odnajdujemy interesująca nas Lokomotywę wciskamy + i wybieramy miejsce na torach aby ja dodać.
Po naciśnięciu Usuń Skład naciskamy na miejsce gdzie znajduje się Lokomotywa do usunięcia i ja usuwamy.
Reszta składu automatycznie połączy się z nasza nowa Lokomotywa.
WAŻNE.
Trzeba na nowo dopisać naszego mechanika (maszynistę) do nowej lokomotywy.
Zapisujemy i gotowe :).
To napisałem dla tych co pierwszy raz maja z tym do czynienia tak jak ja. Nie znalazłem nigdzie na forum takiej instrukcji ani w Instrukcji dołączonej do Gry. Wiec mam nadzieje ze komuś pomogę.
A jeśli ktoś wcześniej znal na moje pytanie odpowiedz to właśnie takiej odpowiedzi się spodziewałem.
Dziękuje.