Witam. Z bliżej nieznanych mi przyczyn mój WMP przestał nagle odtwarzać obrazy z filmów z rozszerzeniem avi i mp4. Tak, dźwięk jest a obraz jaki widzę to jedynie wizualizacja (te takie głupie latające kreski). Od razu mówię że nie zamierzam zmieniać odtwarzacza. Kiedyś pamiętam że k-lite codec pack załatwiał sprawę i cóż... Po instalacji tego, WMP nadal nie daje obrazu + program wpycha mi jakieś inne tolsy i (moim zdaniem) dziadowski odtwarzacz.
Nie używam tego odtwarzacza zbyt często i nie wiem czy w ogóle ma, ale zacząłbym badać delikwenta od skojarzeń (tak to się chyba nazywa) czyli jakiego rodzaju pliki ma odtwarzać.
Ewentualnie czy nie zainstalował się jakiś inny odtwarzacz który przejął skojarzenia - formaty które ma odtwarzać. Mega k-lite codec nie powinien zaszkodzić. Tak jako laik bym zaczął szukać.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sie 2015 Posty: 150 Skąd: Sanok
Wysłany: 09-01-2018, 15:57
Windows Media Player nie jest zbytnio dobrym odtwarzaczem filmów, zwłaszcza jeśli potrzeba odtwarzać z napisami. K-Lite Codec Pack, generalnie załatwia problem i umożliwia uruchamianie wszystkiego bez problemów. Sprawdź na odtwarzaczu Media Player Classic, który jest dołączany z tym pakietem, bądź sam pobierz wersję portable z ich strony i sprawdź. Może to wina kodeków, może samego odtwarzacza.