FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Srednica warszawska i linia do Otwocka
Autor Wiadomość
margera
zaawansowany

Wysłany: 07-10-2008, 15:37   Srednica warszawska i linia do Otwocka

Poszukuje wszelkich informacji na temat lini srednicowej w Warszawie, oraz lini do Otwocka. Chodzi mi glownie o informacje historyczne, wszelkiego rodzaju zdjecia, skany, teksty i stare uklady torowe. Zalezy mi na stacjach: Warszawa Zachodnia, Glowna, Centralna, Wschodnia, Falenica, oraz Otwock.

Przestudiowane mam juz informacje z wikipedii i strony kolej.one.pl. Znam tez film na temat budowy Dworca Centralnego, oraz posiadam schemat jego ukladu torowego. Co do Otwocka, to w wakacje udalo mi sie odnalezc troche starych, zarosnietych torow, oraz udalo mi sie odwzrowoac wyglad tej stacji (na tyle ile bylo to mozliwe). Wiem ze sluzbe pelnila tu jakas stonka, ktora zostala oddelegowana pozniej na Olszynke, jednak nie wiem jak wygladal ruch na torach glownych i na bocznicy. Poszukujac jakichs ciekawych informacji wybralem sie do biblioteki miejskiej, jednak nie znalazlem tam nic na ten temat, dlatego tez, zwracam sie do was o pomoc w odnalezieniu informacji, oraz - jezeli takie macie - podzielenie sie wlasnymi doswiadczeniami i obserwacjami.

Odpowiedz do tematu