Czyszczenia magazynów ciąg dalszy - tym razem 4E ADHD.
Póki co w wersji bardzo wczesnej. Wrzucam na prośbę Jamala - jakąś sesję z pośpiechem w sumie możnaby na niej pyknąć
Model bazuje na modelu sir-ma, zarówno lok jak i kabina. Lokomotywa ma poprawione czoło i parę innych poprawek, oraz całkiem nowe teksturowanie. Kabina również bardzo daleko odeszła od pierwotnej wersji - wykorzystałem w niej wszystkie zdobycze prac przy fiatach.
UWAGA - wersja beta, niedokończona i w ogóle. Wstawiając na tory, załączajcie we właściwościach WISy i powietrze - ZWŁASZCZA powietrze, bo nie ma korytarza, a zatem i małej sprężarki.
Obsługa podobna jak w bysiu - czyli
1) Załączyć rozrząd
2) Ustawić kierunek
3) Podnieść pantograf(y)
4) Załączyć WS (przytrzymać przycisk)
5) Załączyć przetwornicę
6) Załączyć sprężarkę (poczekać na pełny rozruch przetwornicy, inaczej walnie nadmiarowy)
7) Załączyć wentylatory oporów rozruchowych
8) Oświetlić odpowiednio czoło
9) Odhamować (tak jak w pozostałych lokach ADHD)
10) Jedziemy
Nie mam zależności ADHD EU07 bogie 1 i 2. Przyczyna to brak kuidu EU 06 bog sound kuid: 173943:300012. W necie nie moge dorwać tego kuidu.
Chyba wezmę ten dźwięk od innej bany jak zaginął w necie. A i dla użytkowników ts12. Poprawcie sobie wersje bogie z 2.6 na przynajmniej 2.7.
Ostatnio zmieniony przez Dyzurny Ruchu 29-01-2016, 20:09, w całości zmieniany 1 raz
Nie mam zależności ADHD EU07 bogie 1 i 2. Przyczyna to brak kuidu EU 06 bog sound kuid: 173943:300012. W necie nie moge dorwać tego kuidu.
Chyba wezmę ten dźwięk od innej bany jak zaginął w necie. A i dla użytkowników ts12. Poprawcie sobie wersje bogie z 2.6 na przynajmniej 2.7.
Też nie umiem, bo CMP w ogóle nie chce połączyć się z Auranem... Nie wiem, czy to wina firewalla, ale bladego pojęcia nie mam, jak to sprawdzić... Możecie podesłać ten sound - kuid: 173943:300012.?
Jako, że to beta, to zgłaszam taką sprawę - są problemy z wyświetlaniem wysięgników Bogdana (prawdopodobnie te, które izolatory mają na alfie). Jeśli wysięgnik jest stary to to moja wina, natomiast - nie pokazują się corony semaforów - to prawdopodobnie jest jakiś wynik kłócenia się szyby z coroną światła.
Bardzo fajnie, choć z trudem udało mi się ruszyć, to już elegancko śmigam i bardzo fajna sprawa.
Jako, że to beta, to zgłaszam taką sprawę - są problemy z wyświetlaniem wysięgników Bogdana (prawdopodobnie te, które izolatory mają na alfie). Jeśli wysięgnik jest stary to to moja wina, natomiast - nie pokazują się corony semaforów - to prawdopodobnie jest jakiś wynik kłócenia się szyby z coroną światła.
Bardzo fajnie, choć z trudem udało mi się ruszyć, to już elegancko śmigam i bardzo fajna sprawa.
U mnie tego problemu nie ma. Instalowałeś nowszą wersję pakietu sieci trakcyjnej od Bogdana?
Ten problem jest związany z jakimś gryzieniem się tsa alfy i karty graficznej. Zwłaszcza ts2009. Mialem te same zgłoszenia przy kiblach i bykach ale nic na to nie poradzę.
Z semaforami nic. Masz albo źle ustawioną albo słabą grafikę. U mnie wszystkie fiaty, ganze, siódemki, byki, kible i kanty działają, wszystko przez szybę widać. To nie jest wina modeli. Corona "z założenia" jest elementem posiadającym alfę i nic z tym nie zrobimy. Taki urok gry.
Wysłany: 01-02-2016, 12:02
Czy na TS2012 wersja angielska , powinna działać poprawnie...postawiłem ją na tory i manualnie nie chce jechać , co prawda z kabiny nie próbowałem. Za to włączyłem opcje "DRIVE" I ruszyła ale bez dzwieku i ze stała mała prędkością
Na TS12 manualnie nie pojeździsz, było milion razy mówione. Jak Adaś skończy dorabiać "muchi 3d" pod podwoziem, to siedę i zrobię wersję library pod TS12SP1 razem z dedykowanym controlsetem - u siebie miałem (mam) zrobione i da się jeździć. A skoro w TS12 to i w New Errorze tez powinno.
Klawiaturą nie steruję, ale to w T:ANE nie działa. Hamulec wydaje mi się, że działa, ale nie mam porównania jak to jest w TS2010, bo nie testowałem tam tej siódemki. SHP działa.
Klawiaturą nie steruję, ale to w T:ANE nie działa. Hamulec wydaje mi się, że działa, ale nie mam porównania jak to jest w TS2010, bo nie testowałem tam tej siódemki. SHP działa.
To w końcu działa czy nie? Chodzi mi o możliwość sterowania z klawiatury, nie o działanie w TANE "w ogóle" i machanie wajchami myszką. Bo "w ogóle" to z adhd działa wszystko, od ganza do siódemki, tylko we fiacie dupa, bo SHIFT-N nie widzi i nie ruszy nawet na myszy Da się "na myszy" pojeździć, tylko klawiszami nie da się obsłużyć. W sensie że nie ma błędów i w grze się pokazuje, i w TANE i w TS12. Myślałem, że ten brak reakcji na klawisze to tylko przypadłość TS12, ale chyba New Error też tak ma.