Witam chciałem sobie zrobić tunel tramwajowy(jako tunel a nie zwykły spline jak coś) ale w grze widać tylko inicjator, terminator i tory. Reszty czyli samego tunelu nie widać. Do tego w miejscu początku i końca tunelu jest "dziura w ziemi" ale większa niż jego początek i koniec. Tak więc chciałbym zapytać czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić taki tunel aby działał prawidłowo? Najbardziej zastanawia mnie dlaczego nie wyświetla mi się sam tunel a początek i koniec tak.
Źle się chyba wypowiedziałem. Zrobiłem tak: wysoki na 12m płaskowyż i przez niego tunel ale dziura jest większa niż wjazd do tunelu i widać co jest w płaskowyżu(czyli nic, no tory widać i tyle).
Już daję screena. Wcześniej nie mogłem bo usunąłem wszystko oprócz plików Gmaxa z dysku zanim zadałem to pytanie :/ Teraz pojawił się nowy problem spłaszczyło mi początek i koniec tunelu: