Wysłany: 25-06-2009, 13:40 Promocja/wyprzedaż na SLW
Myślę że warto nagłośnić temat - otóż Martin76 ogłosił wyprzedażową cenę na parowozy - obniżka 50%. Ma jakieś kłopoty z utrzymaniem serwera i loki moga zniknąć z netu a przynajmniej stać sie trudniej dostępne. Wiem że jest troche parowozów za free ale u Martina można znaleźć modele których zamienników darmowych nie znajdziemy. A 6-7 PLNów za Ol49 czy Pu29 itd to nie jest chyba wielka cena
Może i tak.... w kazdym razie ja nic z tego nie mam :) Tyle że ludzie pytają czasem - "A te fajne loki na screeenie to skąd wziąć ?" - No to stąd....
Ernie - chusteczkę :) czy browarek podać
Wiem Panowie, że były jazdy między Marcinem i wami - pamiętam i nie wnikam - a parowozy warte zainteresowania - niech młodzież korzysta i wie co to jest TKi3 i Pu29 a nie tylko ET22 i EP09 :)
_________________ Żeby mi się chciało chcieć...
Ostatnio zmieniony przez bazler71 25-06-2009, 18:30, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 31 Skąd: Z kolei
Wysłany: 25-08-2009, 08:15
Nie będę zakładał nowego tematu więc zapytam tutaj. Czy wogóle opłaca się wydać kasę za te parowozy? Czy jakość wykonania tych modeli jest dobra tzn. kabina, dźwięki itp. ? No i zasadnicze pytanie, czy można pobrać gdzieś takie parowozy bezpłatnie ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
_________________ Kolej ... pasja życiowa i zawodowa...
Moim zdaniem wykonanie jest bardzo dobre, chociaż nie wiem czy opłaca się dawać za nie aż 10zł. Ja korzystając z tej promocji zakupiłem sobie Tw47 i Tw53, właśnie dlatego, że nigdzie indziej nie można ich dostać, i jestem z nich bardzo zadowolony. Mimo że są to bardzo podobne parowozy, mają różne kabiny, wszystkie kurki są opisane i działają, zegary tak samo, otwierają się drzwiczki. Jedyny minus w nich to to, że nie widać poziomu wody :/ Wskaźniki są tylko pokryte fototeksturą.
P.S. Strzeliłem jeszcze fotki tych kabin. Pierwsza Tw47, druga Tw53:
Pomógł: 11 razy Wiek: 31 Dołączył: 30 Sty 2009 Posty: 75 Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-08-2009, 20:17
Na ogół w interniecie jakość parowozów do seria TRS jest bardzo różna i zależna od autora/czasu wydania, od prostych parowozów z www.trainz-tiger.nl po wysokiej jakości parowozów. Godne polecenia są parowozy Hummusa (seria 475 i 434 - na PKP jako Tr12 z funkcjunalnymi kabinami) seria 364 o ile dobrze pamiętam do pobrania z www.trainzpedro.cz, również z własną kabiną, ale działającą jak spalinowóz (m.in. nawrotnik przód/jałowy/tył, a nie 75%...-75%..., nie można dorzucać węgla itd.), parowóz niemiecki 78 021 z DLS (78 u nas były znane jako OKo1), parowóz br38 (pisownia oryginalna), obydwa z DLS-u, dalej z DLS-u mały badeński parowóz Ie (szukać po nazwie "bad Ie", albo autorze "Konni"), nadal z DLS-u niemieckie BR 95 i BR 44 (ten drugi: szukajcie po autorze "Cebenpeter" , oba ze skrajnie uproszczonymi kabinami (działają na zasadzie spalinowozu), jeżeli niechcie z DLS to 44 jest także na TrainzLuvr, z DLS-u jeszcze niemiecka 89 (autor "gerd", nie pamiętam czy mają własną kabinę), a teraz Francja, parowóz SNCF serii 140 C z własną kabiną (szukajcie "140 C 190" lub autor "fred24"). Z ładną kabiną jest jeszcze parowóz "RENFE 030T TRS2004" z ibertrainz (adaptacja do TRS2004: AlbertZato), ale posiada on nieprzemalowaną kabinę od KPEV T3 (napisy na wskaźnikach w jęz. niem.) czyli polskiego TKh1. Jeżeli za bardzo odbiegłem od tematu to przepraszam.