Nie widziałem tu takiego tematu, gdyby coś - to proszę przesunąć post.
Mam 2 problemy z ta sygnalizacją:
1. Wstawiam semafory, To, w ustawieniach tarcz robię uzależnienie od konkretnego semafora - i na semaforze owszem, mam zezwalający, a tarcza przed nim pokazuje mi, że semafor wskazuje "stój". Co tam trzeba poustawiać jeszcze?
2. Wstawiam semafory, nazywam je, nadaję litery na tabliczkach i jest OK. Ale wystarczy, że wstawię gdzieś jakiś inny semafor i na tabliczkach mam po ponownym wczytaniu mapy wszędzie "A" (nazwy semaforów są takie jakie nadałem). OCB?
Pomógł: 31 razy Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 07-10-2009, 09:18
Tak, niestety forma hostingu cba nie pozwala mi tego wrzucic w jedna paczke, a re-pakowac te cdpy to tez robota glupiego. Strona jest jaka jest, czeka ja lifting (przy calej niecheci do htmla).
No i lipa :(
Semafory Erniego dają się ładnie wstawiać, przy próbie postawienia tarcz ostrzegawczych - wywala Trainza... Co tam jeszcze jest potrzebne?
np. corony, czyli światełka żeby świeciły :)
np. meshe
na stronie Erniego wszystko masz
Heh..... khm... no właśnie. Sam to wczoraj zauważyłem. Meshy i coron nie było - teraz wszystko jest PRAWIE ok, TO sie wstawiają bez kłopotów.
PRAWIE, bo jak wstawiam kształtowe zintegrowane z tarczą manewrową to gdy ponazywam tabliczki na Tm-ach, to podczas robienia "Zapisz" mapa się co prawda zapisuje bez błędów ale wywala z Trainza. No i po wczytaniu mapy zamiast nazw na tabliczkach TM-ów (tych zintegrowanych z semaforami) mam "tmnane" (czy jakoś podobnie).
Taka głupota się robi TYLKO w przypadku Tm-ów zintegrowanych z semaforami.