Ostatnio dość sporo osób ma problem z pobieraniem dodatków z dls, dlatego pokaże jak pobierać dodatki w razie gdyby helper odmówił posłuszeństwa.
1. znajdujemy interesujący nas dodatek, mamy kilka opcji, nasz interesuje "Detailed", chociaż można od razu wcisnąć Download Page
2. Na stronie dodatki klikamy Download Page albo Add to Cart
Downlad page przenosi nas od razu do pobierani skąd pobierzemy dodatek, natomiast Add to Cart otwiera okno z koszykiem, gdzie zbieramy wszystkie potrzebne nam dodatki, a dopiero potem je pobieramy.
3. Przystępujmy do pobierania. Mamy do wyboru kilka możliwości: 1. Download (helper) 2. Download (via FTP) 3. Download przy użyciu kilenta (nigdy nie używałem tej opcji więc nie mogę powiedzieć na ten temat za dużo. Pod numerem 4 znajduje się login i hasło które umożliwia pobieranie klientem)
4. Klikamy w download ftp (numer 2 na powyższym screenie) i czekamy, po chwili wyskoczy nam zwyczajne okienko pobierania plików przez przeglądarkę internetową. Zapisujemy plik na dysk i normalnie instalujemy
Mam nadzieje, że pomoże to wyeliminować coraz to nowe tematy związane z pobieraniem z dls.
pozdr.
pysi
Ostatnio zmieniony przez pysi 09-10-2009, 18:50, w całości zmieniany 2 razy
czy hasło ftp musi byc takie długie bo jak widze postu na forum to kazdy ma swoje...
mam wykupiony first class ticket i tylko ftp moze mi pomoc w sciagnieciu z planet auranu