FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
DLS -> pobieranie ftp
Autor Wiadomość
pysi
znawca
Krzysiek

Wysłany: 09-10-2009, 18:46   DLS -> pobieranie ftp

Ostatnio dość sporo osób ma problem z pobieraniem dodatków z dls, dlatego pokaże jak pobierać dodatki w razie gdyby helper odmówił posłuszeństwa.
1. znajdujemy interesujący nas dodatek, mamy kilka opcji, nasz interesuje "Detailed", chociaż można od razu wcisnąć Download Page

2. Na stronie dodatki klikamy Download Page albo Add to Cart

Downlad page przenosi nas od razu do pobierani skąd pobierzemy dodatek, natomiast Add to Cart otwiera okno z koszykiem, gdzie zbieramy wszystkie potrzebne nam dodatki, a dopiero potem je pobieramy.
3. Przystępujmy do pobierania. Mamy do wyboru kilka możliwości: 1. Download (helper) 2. Download (via FTP) 3. Download przy użyciu kilenta (nigdy nie używałem tej opcji więc nie mogę powiedzieć na ten temat za dużo. Pod numerem 4 znajduje się login i hasło które umożliwia pobieranie klientem)

4. Klikamy w download ftp (numer 2 na powyższym screenie) i czekamy, po chwili wyskoczy nam zwyczajne okienko pobierania plików przez przeglądarkę internetową. Zapisujemy plik na dysk i normalnie instalujemy

Mam nadzieje, że pomoże to wyeliminować coraz to nowe tematy związane z pobieraniem z dls.

pozdr.
pysi
Ostatnio zmieniony przez pysi 09-10-2009, 18:50, w całości zmieniany 2 razy  

spinmax
super user

Wysłany: 14-01-2014, 20:15   

no wlasnie jak jest teraz z tym ftp ?

bo jak chce pobrac przez ftp to non stop mnie wywala nawet jak podaje dane jak w edycji profilu np"

Planet Auran: Edit Account
FTP Server connection configuration

Host Server: firstclass.auran.com
Host Port: 21
FTP Username: jakis tam login
FTP Password: ppnUqahghac627ab1ccbdb62ec960909

czy hasło ftp musi byc takie długie bo jak widze postu na forum to kazdy ma swoje...
mam wykupiony first class ticket i tylko ftp moze mi pomoc w sciagnieciu z planet auranu

Odpowiedz do tematu