Gnieźnieńska Kolej Wąskotorowa zaprasza miłośników kolei i fotografii
na przejazd specjalny z fotostopami relacji Gniezno - Anastazewo
Termin: 16 października 2010 roku
koszt: 65 zł/osoba
W cenie przejazdu:
- pamiątkowe bilety, regulamin kolejki, mapka trasy oraz wiele innych schludnie i starannie sporządzonych dodatków umilających podróż;
- możliwy nieodpłatny nocleg w ogrzewanych wagonach od piątku wieczorem do niedzielnego południa (własna karimata);
- ognisko w Przybrodzinie (zależne od pogody);
- możliwość przejażdżki wagonami z poprzedniego stulecia pijąc piwo i robiąc zdjęcia.
Skład pociągu: Px48-1919 + Bxhpi(3Aw) + Brankard(Fxh) + Kryty(Kddx)
Plan dnia:
7.00 - rozpalanie parowozu;
9.30 - manewry na stacji w celu sformowania składu;
10.30 - wyjazd ze stacji Gniezno Wąskotorowe;
15.30 - przyjazd na stację Anastazewo;
16.30 - ognisko na plaży w Przybrodzinie
19.00 - Powrót do Gniezna;
19.20 - Oprowadzenie po terenie stacji
W godzinach 7.30 - 9.15 możliwe przejażdżki drezyną ręczną na około kilometrowym odcinku.
Możliwa nieodpłatna, imienna rezerwacja miejsc w wagonach. Minimalna ilość chętnych to 35 osób, maksymalna 60. Dostępność miejsc siedzących: Bxhpi 35, Fxh 15, Kddx
Chęć udziału w imprezie należy zgłaszać do dnia 30 września, poprzez e-maile, na adres rezerwacja.gkw@gmail.com. Na adres ten należy teżkierować wszelakie pytania dotyczące imprezy.
Wybiera się ktoś? Bo ja jak będe miał wolne to z chęcią bym wpadł :) Mechanik ze Żnina też chętny :P To jak? :)
W ten sam dzień wysłałem zgłoszenie i parę dni temu dostałem odpowiedź z przeprosinami że tak późno i że brak miejsc ale z uwagi na duże zainteresowanie coś podobnego ma być na wiosnę...