FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kilka małych sprawek.. Potrzebuję pomocy
Autor Wiadomość
PL_CMDR Blue R
user

Wysłany: 04-06-2008, 14:40   Kilka małych sprawek.. Potrzebuję pomocy

Z góry przepraszam, jeżeli któryś z tematów był wałkowany, ale w sumie problem jest trochę nietypowy i te małe sprawki łączą się w sobie..

Otóż wszystko zaczyna się od tego, że kupiłem TRS2004 na... Allegro, gdy nie miałem neta i kupowałem przez kolegę...
<więc temat rejestracji, gdy w końcu miałem neta mogę pominąć, chyba rozumiecie co się stało?>

Po wymianie maili z Auranem doszedłem do wniosku, że kupno oryginała było wywaleniem kasy w błoto, bo ściągając pirata bym se wygenerował kod i po problemie... Arghhh... I pomyśleć, że kilka dni temu miałem wykład o zaletach oryginałów nad piratami... przechodząc do kontekstu:

Mam więc TRS 2004 zakupiony na Allegro... Oraz TRS2004 z CDA'ction. I żadnego nie idzie zarejestrować... Ale nie o tym mowa (tu już tylko Auran może pomóc)... Mianowicie postanowiłem sobie urozmaicić grę i zainstalować sobie parę dodatków z waszego działu... Bardzo mi się spodobały wagony techniczne... Instaluję je i doszedłem do bardzo mi podobającego się
http://www.trainz.org/ptt...hniczny_07.html
Fajny down... chwila... Wózki z DLS?
Czyli bez rejestracji się nie obejdzie... A ja pomimo posiadania 2 kopii nie mogę ich pobrać...
I tu moje pytanie. Zna ktoś jakieś alternatywne źródło tych wózków? Bo po bitwie z Auranem dowiedziałem sie, aby kupić kolejną kopię TRS2004, aby móc cieszyć się grą... Tylko po co mi 3 kopie gry?

Z góry dzięki za pomoc.

jpl 
super trainz

Wysłany: 04-06-2008, 14:43   

Problem trudny do rozwiązania...w ostateczności podlimkujesz sobie jakieś inne wózki, ale sprawdź na trainz.hu (wymagana rejestracja),czy tam ich nie ma do pobrania...choć nie wiem, czy ich download nie jest oparty w całości na DLS...

Kamil 
znawca
Miedziak ;]

Wysłany: 04-06-2008, 14:44   

jpl napisał/a:
Problem trudny do rozwiązania...w ostateczności podlimkujesz sobie jakieś inne wózki, ale sprawdź na trainz.hu (wymagana rejestracja),czy tam ich nie ma do pobrania...choć nie wiem, czy ich download nie jest oparty w całości na DLS...

Wózki na www.trainz.hu są ale nie ma tych co są wymagane do tych wagonów :P
fma_middle_european_bogey<kuid2:149987:50031:1> tych wózków nie ma na www.trainz.hu
-bogey <kuid:173943:900001> do pobrania z www.trainz.in5.pl
-bogey-1 <kuid:173943:900002> do pobrania z www.trainz.in5.pl

Wyślij emaila do CD Projektu aby nadali ci nowy klucz abyś mógł zarejestrować swoją kopię gry :P Po rejestracji bez problemu możesz ściągać dodatki do TRSa ;)
Ostatnio zmieniony przez Kamil 04-06-2008, 14:49, w całości zmieniany 2 razy  

PL_CMDR Blue R
user

Wysłany: 04-06-2008, 14:59   

Wybaczcie mi, ale chyba ślepy jestem <to pewnie od egzaminów> Znalazłem tylko PKP_7n_Wózki... Czy to może to jest tak nazwane?

I małe pytanka:
1. A tego brakującego nie mógłby ktoś na maila wysłać? Chyba ktoś z was ma dostęp do działu downloadu trainz'a, nie?

2. CDP wyśle mi kod? Przyznam, że nie chcę wyjść na posiadacza pirata, który chce wyciągnąć kod do gry od CDP...

ps.
Jakby co mój mail:
finekscience@interia.pl

Kamil 
znawca
Miedziak ;]

Wysłany: 04-06-2008, 15:03   

PL_CMDR Blue R napisał/a:
nalazłem tylko PKP_7n_Wózki... Czy to może to jest tak nazwane?

To te wózki są potrzebne do działania. Niestety licencja zabrania przesyłania wózków które są tylko na DLSie.

Maki
zaawansowany
M.K.

Wysłany: 04-06-2008, 18:39   

Zawsze możesz podpiąc inne wózki - wchodząc w config i w linijece bogeys wpisac inny nr kuid... ktory jest zainstalowany w grze i pasuje wygladem do oryginalnego.
Osobiście polecam kupić jednak nową grę np w empiku.

praiks
super user

Wysłany: 04-06-2008, 21:54   

W http://gram.pl nadal trwa promocja, gdzie TRS 2004 z SP 4 kosztuje.. 9zl. Ja tam kupowalem. I dzis mam 2 legalne wersje /z roku 2004 bez SP 2 i SP 4, oraz z roku 2006 juz z SP 4/, z czego jestem bardzo zadowolony.

Ty rowniez mozesz dokonac takiego zakupu.

PL_CMDR Blue R
user

Wysłany: 04-06-2008, 22:59   

Cóż... 3 kopie trainza (4 licząc pierwszą część) to chyba za dużo. A co za dużo to nie zdrowo.. Jeszcze pomęczę Auran mailami... Może się uda..

A co do wózków.. Dzięki! Jak widać na załączonym obrazku działają :D Wielkie dzięki!

Hmmm... Chyba spróbuję obrobić skórkę tej SM'ki... Bo bez loga rafinerii świetnie pasuje do składu...

Maki
zaawansowany
M.K.

Wysłany: 05-06-2008, 08:33   

PL_CMDR Blue R napisał/a:
Cóż... 3 kopie trainza (4 licząc pierwszą część) to chyba za dużo. A co za dużo to nie zdrowo..

Ja osobiście mam 2 TRS2004 - 1 Extra Klasyka, 1 z Gazety Wyborczej;
Do tego dochodzi TS2006, Trainz 1.1 PL i gigabajty dodatków - kilkanaście płyt CD-R oraz płyty DVD.

Odpowiedz do tematu