Pomógł: 6 razy Wiek: 38 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 506 Skąd: Kowary
Wysłany: 23-06-2008, 20:01 problem z kompem
od niedawna mam mały problem z kompem...kiedyś odpalam kompa, wchodzę na swój profil, a tam wszystko mi się włącza w notatniku, gg, antywirus, wszystko, nawet menadżer zadań Windows i Mój Komputer, przeszedłem na drugie konto, wszystko dobrze, ale kiedy chciałem usunąć tamto nie da rady, gdy klikam w panelu sterowania na konta użytkowników tylko jest białe pole...wie ktoś jak temu zaradzić, bez formatowania dysku?
Spróbuj wyczyścić i naprawić rejestr jakimś programem do tego przeznaczonym np: Easycleaner'em. A jaki masz system? Napisz co zrobiłeś od czasu kiedy wszystko było dobrze. Może zainstalowałeś coś co Ci popsuło kompa. Możesz jeszcze użyc opcji przywracanie systemu.
Ostatnio zmieniony przez General76 23-06-2008, 20:58, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 6 razy Wiek: 38 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 506 Skąd: Kowary
Wysłany: 24-06-2008, 00:49
mam dwóch użytkowników na kompie, na jednym dobrze, a na drugim nie, nie da rady dodać ani usunąć użytkownika na oby profilach, nawet w trybie awaryjnym
E, tam... od razu format...
Można "naprawic system". Podczas instalacji systemu z płyty, jest tam w którymś kroku taka opcja. Proponuje najpierw tego spróbować. (system zainstaluje sie na nowo, ale bez usuwania ustawień- wszystkie programy bedą dzialać bez potrzeby ponownej ich instalacji)
Jeśli masz XP klikniij Start po czym wybierz Uruchom, wpisz w okno msconfig i zobacz czy boot.ini masz wybrane na start z oryginalnego pliku czy ze zmodyfikowanego, przy okazji zwróć uwagę na samą zakładkę boot.ini