Krakowski Szybki Tramwaj Zapowiedź:
Ten oto projekt daje w mapach fikcyjnych z paru powodów:
-Sebastyano ma wkrótce robić Kraków,a w jego wydaniu można się spodziewać bardziej realnego odwzorowania Krakowa
-Są takie miejsca które jest mi ciężko odwzorować/nie umiem/nie chce mi się
-Ograniczenie dodatków
-Moje fantazje i styl budowania
-Inne (?)
W ciągu paru dni powinienem pokazać cały aktualny postęp prac z rozpisami przystanków itp.
Aktualnie mapa ma 4 segmenty i 4 przystanki: Miodowa - Świętego Wawrzyńca - Plac Bohaterów Getta - Limanowskiego.
Jak się wam ten projekt podoba? :) Co sądzą mieszkańcy Krakowa? Czują swoje miasto?
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 101 Skąd: Kraków
Wysłany: 03-05-2012, 22:55
Chłopaki mam do was pytanie. Co sądzicie o wieczorze w moim mieście? Warto robić mapę też na noc ? Czy tylko dzienną?
Jaka szkoda że kamienice Samplaire'a nie mają widoku nocnego :(.
mgarkowski napisał/a:
Jak z przeprawą przez Wisłę?
A widać w oddali na pierwszym screenie Most Powstańców Śląskich.
Wysłany: 03-05-2012, 23:02
A no tak :). teraz będę szukał jakiś fajnych dodatków nocnych. Jak maie jakieś samochody ze światłami, budynki i inne miejskie manele to poproszę żebyście tutaj udostępniali linki albo coś.
Dziękóweczka :)
Ładna mapka! Przy okazji, dziś widziałem na forum Auranu ciekawe tory tramwajowe, jakies rosyjskie, możesz je zobaczyć TU . Z wyglądu będą pasować do polskich klimatów
(Coś nie tak jest, nie mogę zrobić linka do tej strony, tylko cały adres się wyświetla
mapa jest fajna , mimo iż jest fikcyjna , to jednak bardzo przypomina ten realny Kraków .
_________________ O mnie -> http://patrykowicz.tnb.pl...hp?article_id=2
KUID:666724
w fabryce->
problemy z komputerem,działalność zawieszona
w fazie projektowej->
rozkład jazdy
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-05-2012, 12:30
Pawajoro napisał/a:
@Thalys: Niekoniecznie, we Lwowie jest 1000mm
Bo Lwów jest bardziej polski niż ukraiński. Ja jednak mówie o tych torach, o których mówił Samplaire. Z tego co się orientuje jedyna wersja jaka wyszła to 1520mm, wiec do polskich miast się nie nada.
Screeny bardzo mi się podobają, ciekawy klimat udało Ci się wytworzyć. Gratuluję efektu
Co do aut z nocnym widokiem, ja też ich poszukuję ale nic godnego uwagi na razie nie znalazłem (jako obiekt scenery). Na DLS kilka jest, ale jakość świateł kiepska. Może ktoś z was miał więcej szczęścia?
Wysłany: 11-05-2012, 22:40
A dzięki za słowa uznania :). A odnośnie tych torów to ich raczej nie użyję ale dzięki za chęci.
Dopiero co wróciłem z Kołobrzegu ( BTW kojarzy ktoś pociąg TLK z Kołobrzegu o 9:05 do Krakowa 21.38 jadący przez Poznań-Wrocław-Katowice ?) .
Jutro zabieram się do pracy nad mapą.
A i Samplaire czemu nie robisz widoku nocnego w kamienicach? Czy może ja mam jakiś błąd/schrzaniłem coś?
A co sądzi Thalys o niej?
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-05-2012, 23:32
Tego nie wiedzą nawet najstarsi Indianie drogi Zyleta. :)
A tak całkiem poważnie... Postępy zrobiłeś drastyczne. Nie ma porównania z poprzednimi Twoimi tworami. Jednak ja bym się jednak trochę ograniczył z robieniem dziur z kocich łbów (no chyba, że w Krakowie rzeczywiście są tak tragiczne drogi).
Wysłany: 14-05-2012, 23:03
Hehe dzięki. A jak wam się podoba klimat tutaj:
Majowa Sobota, godzina lekko przed 5. Miasto zaczyna się budzić, a pierwsze składy już wyjeżdżają z zajezdni "Podgórze".