Zapraszamy na to wyjątkowe wydarzenie do Muzeum Kolejnictwa w godzinach 19.00-1.00, największej tego typu placówki muzealnej w Polsce. Proponujemy zwiedzanie wystaw stałych i czasowej pt. "Czecho-Słowacja 3" oraz skansenu lokomotyw. Na jego terenie klimat nocnego zwiedzania wzmocni iluminacja obiektów zabytkowych.
Specjalnie na Noc Muzeów udostępniamy słynną Salonkę Bieruta oraz unikatowy pasażerski Wagon Motorowy SN52-38 z lat 50. Przy Pociągu Pancernym, również otwartym dla publiczności, spotkacie Państwo grupę rekonstrukcyjną w mundurach Wojska Polskiego z 1939 roku.
Natomiast uczniowie z Zespołu Szkół im. inż. Stanisława Wysockiego w Warszawie (dawne Technikum Kolejowe) będą prezentować mundury pracowników kolei z różnych lat. Będą się w nich przechadzać w różnych miejscach Muzeum podczas całej imprezy.
W godz. 21.00 – 23.00 zapraszamy na koncert zespołu „Intercity”, grającego mieszankę rock'a, reggae i innych gatunków muzyki. Na stoiskach Muzeum, zlokalizowanych na peronie będzie można kupić wydawnictwa, zabawki, pamiątki i gadżety związane z koleją. W pobliżu będzie funkcjonował ogródek z grillem oraz napojami.
Pomógł: 27 razy Wiek: 36 Dołączył: 13 Sie 2011 Posty: 1485 Skąd: Pruszków
Wysłany: 17-05-2012, 09:55
Tia,
10pln za osobę dorosłą, 7pln za małolata do chyba 6 roku.
A podczas wystawy 1:32 zrobili taki numer, że wejściówka na początku była za 2 złote a po jakimś czasie podwyższyli na 5zł. Miałem szczęście, że pan Piotr wpuszczał mnie poza kolejką :p
Pomógł: 27 razy Wiek: 36 Dołączył: 13 Sie 2011 Posty: 1485 Skąd: Pruszków
Wysłany: 17-05-2012, 10:04
Aaaa, przepraszam.
Jeśli chodzi o zdjęcia, to nie wiem, ponieważ ja skakałem zarówno wokół makiety pana Piotra, po salach wystawowych i na ekspozycji zewnętrznej, z aparatem jak przysłowiowa małpa i nikt mi uwagi nie zwrócił:) a nie płaciłem za nic:)