Pomógł: 27 razy Wiek: 29 Dołączył: 20 Lis 2011 Posty: 1031 Skąd: Paris
Wysłany: 05-01-2013, 17:14 TS tnie jak diabli!
Witam, mam problem z Trainz 2010, otóż widziałem na YT mapę Lublin-Dorohusk i graczy, którzy na niej grali, widziałem też parametry komputera autora mapy i na mapie jak śmigał bez zastrzeżeń, u mnie jest problem, ze po uruchomieniu tej mapy czy nawet innej lepiej wykonanej jak "Ziemia Świętokrzyska" itp. tnie mi jak cholera. FPS- spadają nawet do 2 bez taboru. Ustawienia w grze są ustawione na minimalną jakość prócz jakości taboru, bo na najniższej jakości taboru widać pixele gorsze niż w Minecraft. Bardzo bym był wdzięczny o pomoc, bo to strasznie uciążliwe.
Parametry komputera to:
Procesor: Phenom II X4 850
4Gb RAM
NVIDIA GeForce GTS 450 (1Gb)
Windows 7 64bit
Dysk twardy 500Gb oraz płyta główna Asusa
Komputer był kupowany za ledwie rok temu!
P.S: Komputer jest regularnie czyszczony i ma regularnie naprawiany rejestr przez Ccleaner. Dla uzyskania dodatkowej szybkości komputera używam programu "Game Booster" Wszystkie zbędne programy typu GG internet itd. są wyłączane na czas grania, ale to nic nie daje.
Zakładam, że zmieniałeś OpenGl na DirectX i odwrót i nie pomogło.
Ja miałem podobny problem z zacinaniem się i zmieniłem tryb zgodności i u mnie akurat to pomogło.
Pomógł: 27 razy Wiek: 29 Dołączył: 20 Lis 2011 Posty: 1031 Skąd: Paris
Wysłany: 05-01-2013, 17:31
Kajlu napisał/a:
Zakładam, że zmieniałeś OpenGl na DirectX i odwrót i nie pomogło.
Ja miałem podobny problem z zacinaniem się i zmieniłem tryb zgodności i u mnie akurat to pomogło.
Tak, zmieniałem ale nie dało nic, spróbuje z trybem zgodności, jak to nie pomoże to już nie wiem.
TGVkamil napisał/a:
Ja podobnie miałem na TS2012 więc po prostu przeniosłem się na 09. Trudno nie ma roślin ale normalnie i płynnie chodzą wszystkie mapy
No właśnie chciałbym tego uniknąć, z 2010 dużo przeszedłem no i mapa Lublin-Dorohusk
Edit: Ja chyba zeświruje! Przy próbie zmiany trybu zgodności wywala lag, że po włączeniu gry pojawia się tylko mały, czarny kwadracik z Buildem, wróciłem do poprzednich ustawień zgodności i jest teraz tak cały czas, nadal kwadracik, mam dosyć już tego za przeproszeniem gówna! Plan B to będzie pewnie przesiadka na 2009.
No niestety ja też nie mam za wesoło z tą zmianą trybu zgodności. Gdy jest domyślny to gra zacina się na każdym kroku. Natomiast, gdy zmienię tryb zgodności to nie mogę zapisać pliku CDP, ponieważ CMP się wyłącza. Z drugiej strony to dziwne, że po powróceniu do domyślnego trybu zgodności pokazuje Ci ten kwadracik.