Pomógł: 10 razy Wiek: 40 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 549 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-02-2013, 18:13 Stonką do Sokołowa Podlaskiego
Krzysiek Waszkiewicz i Ziemowit Czerski zapraszają 6.04.2013 na kolejną imprezę po nieczynnych szlakach PKP. Po raz kolejny będzie możliwość zwiedzenia odcinka linii kolejowej która powstaje do TRS'a. W zeszłym roku był to odcinek linii 34 z Ostrołęki do Małkini, teraz będzie to Siedlce-Sokołów. Nieco pomocy z mojej strony otrzymają chłopaki przy organizacji fotostopów.
Skład SM42-067 (zielona)+ 3 wagony 2 klasy typu 111A z kwadratowymi oknami.
Cała trasa to BIAŁYSTOK - CZEREMCHA - Granica Państwa (km 6,157) - CZEREMCHA - MORDY - UJRZANÓW - DOŁY - DZIEWULE - SIEDLCE - SOKOŁÓW PODLASKI - SIEDLCE -
CZEREMCHA - BIAŁYSTOK. Tak więc można zwiedzić kawał Podlasia, w klasycznym pociągu, a przejazd linią Białystok-Czeremcha z otwieranym oknem daje niezapomniane przeżycia.
Oh c'mon, nie takich nieczynnych Jedynie co Siedlce-Sokołów ma wyłącznie ruch towarowy na zdawczych, ale tak ogólnie wszystko, po czym pojedziemy jest czynne w ruchu pasażerskim i towarowym.
Oczywiście Krzysiek wybierasz się? Bo ja wysłałem zgłoszenie tuż po ogłoszeniu na pmk, rzadko co zdarza się taka impreza, poprzednio był tu tylko EN57, który zajechał do Mórd, a jeszcze wcześniej SU45-066 z poc. specjalnym do Ostrołęki via Prostyń.
Pomógł: 10 razy Wiek: 40 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 549 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-02-2013, 00:00
Preki napisał/a:
Oh c'mon, nie takich nieczynnych ;-) Jedynie co Siedlce-Sokołów ma wyłącznie ruch towarowy na zdawczych, ale tak ogólnie wszystko, po czym pojedziemy jest czynne w ruchu pasażerskim i towarowym.
No nie bardzo. Odcinek Czeremcha- Granica Państwa jest obecnie nieużywany OIDW, a łącznica Doły-Ujrzanów tylko w ruchu towarowym. Mówiąc o nieczynnych szlakach miałem na myśli nieczynnych pasażersko. Zdawki nie są dostępne dla zwykłego śmiertelnika ;)
Zresztą odcinek Białystok-Czeremcha z de facto jedną parą pociagów kursujących codzień (bo druga "para" to pociąg jadący do Czeremchy w Sobotę i wracający z niej w niedzielę), tez prawie martwy. No i będzie co powspominać. SM42 to wprawdzie nie SU45, a jeden skład starych klimatów Czeremchowskich z peronami pełnymi ludzi i pociągów nie czyni, ale zawsze :)
Preki napisał/a:
Oczywiście Krzysiek wybierasz się? :-)
Ja się nawet nie musiałem zapisywać- loża organizatorska, współpracownik prezesów ;)
_________________ Odstawiony do zapasu długotrwałego.
Ostatnio zmieniony przez SP45-166 15-02-2013, 00:09, w całości zmieniany 3 razy