FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Stonką do Sokołowa Podlaskiego
Autor Wiadomość
SP45-166
super trainz
na uporku

Wysłany: 12-02-2013, 18:13   Stonką do Sokołowa Podlaskiego

Krzysiek Waszkiewicz i Ziemowit Czerski zapraszają 6.04.2013 na kolejną imprezę po nieczynnych szlakach PKP. Po raz kolejny będzie możliwość zwiedzenia odcinka linii kolejowej która powstaje do TRS'a. W zeszłym roku był to odcinek linii 34 z Ostrołęki do Małkini, teraz będzie to Siedlce-Sokołów. Nieco pomocy z mojej strony otrzymają chłopaki przy organizacji fotostopów.
Skład SM42-067 (zielona)+ 3 wagony 2 klasy typu 111A z kwadratowymi oknami.
Cała trasa to BIAŁYSTOK - CZEREMCHA - Granica Państwa (km 6,157) - CZEREMCHA - MORDY - UJRZANÓW - DOŁY - DZIEWULE - SIEDLCE - SOKOŁÓW PODLASKI - SIEDLCE -
CZEREMCHA - BIAŁYSTOK. Tak więc można zwiedzić kawał Podlasia, w klasycznym pociągu, a przejazd linią Białystok-Czeremcha z otwieranym oknem daje niezapomniane przeżycia.

Dziś ruszyły zapisy, po 3 godz. mamy już 1/4 miejsc zajęte... także radzę się spieszyć ;) poprzednio bilety rozeszły się w niecałe 3 dni.
https://groups.google.com/forum/?hl=pl&fromgroups=#topic/pl.misc.kolej/wPbLlsmb_C0
Ostatnio zmieniony przez SP45-166 12-02-2013, 18:16, w całości zmieniany 4 razy  

Preki
nowy

Wysłany: 13-02-2013, 12:28   

Oh c'mon, nie takich nieczynnych ;-) Jedynie co Siedlce-Sokołów ma wyłącznie ruch towarowy na zdawczych, ale tak ogólnie wszystko, po czym pojedziemy jest czynne w ruchu pasażerskim i towarowym.

Oczywiście Krzysiek wybierasz się? :-) Bo ja wysłałem zgłoszenie tuż po ogłoszeniu na pmk, rzadko co zdarza się taka impreza, poprzednio był tu tylko EN57, który zajechał do Mórd, a jeszcze wcześniej SU45-066 z poc. specjalnym do Ostrołęki via Prostyń.

Pawel_15 
znawca
Mann Bonk

Wysłany: 13-02-2013, 14:29   

Trafiłem na rezerwową, liczę że się jednak uda..

Krzysztof jedzie i będzie robił za przewodnika :)

SP45-166
super trainz
na uporku

Wysłany: 15-02-2013, 00:00   

Preki napisał/a:
Oh c'mon, nie takich nieczynnych ;-) Jedynie co Siedlce-Sokołów ma wyłącznie ruch towarowy na zdawczych, ale tak ogólnie wszystko, po czym pojedziemy jest czynne w ruchu pasażerskim i towarowym.

No nie bardzo. Odcinek Czeremcha- Granica Państwa jest obecnie nieużywany OIDW, a łącznica Doły-Ujrzanów tylko w ruchu towarowym. Mówiąc o nieczynnych szlakach miałem na myśli nieczynnych pasażersko. Zdawki nie są dostępne dla zwykłego śmiertelnika ;)
Zresztą odcinek Białystok-Czeremcha z de facto jedną parą pociagów kursujących codzień (bo druga "para" to pociąg jadący do Czeremchy w Sobotę i wracający z niej w niedzielę), tez prawie martwy. No i będzie co powspominać. SM42 to wprawdzie nie SU45, a jeden skład starych klimatów Czeremchowskich z peronami pełnymi ludzi i pociągów nie czyni, ale zawsze :)

Preki napisał/a:
Oczywiście Krzysiek wybierasz się? :-)

Ja się nawet nie musiałem zapisywać- loża organizatorska, współpracownik prezesów ;)
Ostatnio zmieniony przez SP45-166 15-02-2013, 00:09, w całości zmieniany 3 razy  

Odpowiedz do tematu