FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Śląska Kolej Górska
Autor Wiadomość
UBE
super trainz
kamil86 id=367236


Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 444
Skąd: Nowogrodziec
Wysłany: 28-02-2008, 13:32   Śląska Kolej Górska

Witam i przedstawiam wszystkim realną liniej z Jeleniej Góry do Węglinca (74 km) przez Lubań Śląski i z Lubania do Zgorzelca i Gorlitz (20 km). Magistrala jest już w wiekszej częsci zbudowana, realizm oceniam na 80%. Obecnie zajmuję się budową stacji Jelenia Góra Zachodnia aby zbudować trasę do Szklarskiej Poręby Górnej oraz wyminiam roślinność na całej mapie, a teraz zapraszam na stronkę poświęconą MŚKG

http://mskg.luban24.pl/

lub

http://kamilube86.fotosik.pl/albumy/342105.html
_________________
Moje dodatki do pobrania

https://chomikuj.pl/naszbrydzis

Określone standardy zabijają kreatywność.
Ostatnio zmieniony przez Maki 10-09-2008, 23:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 226 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5041
Skąd: Wrocław
Wysłany: 28-02-2008, 13:51   

jak dla mnie (mieszkańca jeleniej góry) mapa jest ładna i na poziomie.
osobiście znam ta linie (może nie Bardzo dobrze, ale dobrze) i widze ze na twojej mapie są ujęte nawet niektóre szczegoły co mnie cieszy...

możesz napisać na jakim sprzęcie robisz ową mapę??
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
UBE
super trainz
kamil86 id=367236


Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 444
Skąd: Nowogrodziec
Wysłany: 28-02-2008, 13:57   

Mapkę robie na sempron 1800 512mb400 geForce6200 120MB 64bit
i ustawienia widoczności mam na maksa i co dziwne chodzi dość płynnie! A jeśli chodzi o mapke i Jelenia Górę to jest mała przebudowa i screeny są troszkę nie aktualne, czyli wyminiam roslinnoeść na greenery wczoraj zbudowałem od nowa ogródki działkowe to niedaleko tesco i te na Osiedlu Pomorskim w pobliżu celwiskozy, no i zaczełem od budowy układu torów w Zachodniej
_________________
Moje dodatki do pobrania

https://chomikuj.pl/naszbrydzis

Określone standardy zabijają kreatywność.
 
 
 
jpl 
super trainz



Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 448
Skąd: Kraków
Wysłany: 28-02-2008, 14:01   

Mam pytanie: co należy rozumieć przez pojęcie 80% realizmu ? Czy układy torowe są całkowicie realne ? ( Jest to warunek do tego, by mapa była realna. )
Mapa ładna, powodzenia przy budowie. ;)
_________________
Would you know my name if I saw you in heaven ?
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 226 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5041
Skąd: Wrocław
Wysłany: 28-02-2008, 14:02   

[quote="jpl"]Mam pytanie: co należy rozumieć przez pojęcie 80% realizmu ? Czy układy torowe są całkowicie realne ? ( Jest to warunek do tego, by mapa była realna. )
Mapa ładna, powodzenia przy budowie. ;)[/quote]


a jesli np. stacja bo 3km dlugosci i -dziesiat torow i kilku nie bedzie to co juz nie jest mapa realna??

dlatego moze jest napisane ze 80% bo moze nie wszystkie tory stacji sa zamieszczone czy cos
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
jpl 
super trainz



Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 448
Skąd: Kraków
Wysłany: 28-02-2008, 14:06   

@zolwik- to jest już kwestia zasięgu mapy-mnie chodzi o układy torowe.
EOT.
Widzę, że mapa jest dość "lekko' zbudowana, co też się ceni przy jej rozmiarach. ;)
_________________
Would you know my name if I saw you in heaven ?
 
 
 
UBE
super trainz
kamil86 id=367236


Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 444
Skąd: Nowogrodziec
Wysłany: 28-02-2008, 14:30   

co znaczy "lekko" zbudowana? rozkład torów przy peronach i przy wyjeżdzie zjeleniej w stronę węglińca jest zgodny tylko brakuje mi jednego rozjazdu krzyżowego, ale go sobie daruję,
_________________
Moje dodatki do pobrania

https://chomikuj.pl/naszbrydzis

Określone standardy zabijają kreatywność.
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 226 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5041
Skąd: Wrocław
Wysłany: 28-02-2008, 14:31   

a jeszcze mam pytanko jakiej sygnalizacji i wskaznikow uzywasz?? Sir_m -a czy Erniego & Chestera
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
UBE
super trainz
kamil86 id=367236


Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 444
Skąd: Nowogrodziec
Wysłany: 28-02-2008, 14:36   

to ta starsza paczka bez uzależnień, ale działa prawidłowo, jak mozesz podaj mi swoj adres e mail żółwik wysle ci teraz moj uklad torow
_________________
Moje dodatki do pobrania

https://chomikuj.pl/naszbrydzis

Określone standardy zabijają kreatywność.
 
 
 
hindus
trainz



Pomógł: 6 razy
Wiek: 30
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 259
Skąd: Wejherowo
Wysłany: 28-02-2008, 17:14   

zolwik napisał/a:
a jeszcze mam pytanko jakiej sygnalizacji i wskaznikow uzywasz?? Sir_m -a czy Erniego & Chestera

Lekko, czyli bez zbytecznych krzaków i bajerów :) które spowalniają komputer :)
_________________
Wreszcie upragniony avatar :)
 
 
Radziosław
zaawansowany



Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 623
Skąd: Łorsoł
Wysłany: 28-02-2008, 17:22   

Nie taka ładna ta mapa... drzewa rosną na asfalcie, drogi i chodniki są niedokładnie położone...
 
 
UBE
super trainz
kamil86 id=367236


Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 444
Skąd: Nowogrodziec
Wysłany: 29-02-2008, 11:23   

Mi mapka się bodoba i robię ją na własny sposób! w galerii na foftosiku zamieściłem dzis nowe aktualne screeny.
_________________
Moje dodatki do pobrania

https://chomikuj.pl/naszbrydzis

Określone standardy zabijają kreatywność.
 
 
 
pysi
znawca
Krzysiek



Pomógł: 97 razy
Wiek: 32
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 1966
Skąd: Tarnów
Wysłany: 29-02-2008, 11:28   

Oglnie fajnie :) Jest troche niedoróbek czysto technicznych, typu przez droge przebija trawa albo coś takiego, ale to szczegół. Proponuje natomiast przełamać ten zielony kolor jakąś teksturą w innym kolorze bo troche za zielono, przynajmniej dla mnie :)

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez pysi 29-02-2008, 11:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
UBE
super trainz
kamil86 id=367236


Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 444
Skąd: Nowogrodziec
Wysłany: 29-02-2008, 11:41   

Zielony kolor uspokaja:) ale bedą jeszcze zmiany min związane z malowaniem terenów, zreszta mapka przedstawia klimat wiosenno-letni. A trawa na drodze to tak ma być, stary asfalt to trawa wyrasta.
_________________
Moje dodatki do pobrania

https://chomikuj.pl/naszbrydzis

Określone standardy zabijają kreatywność.
 
 
 
gumis88
super trainz
Polish Trainz


Pomógł: 6 razy
Wiek: 31
Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 506
Skąd: Kowary
Wysłany: 06-03-2008, 19:43   

bardzo mi się podoba ta mapka, może nie jest do końca realna bo znam w miare dokładnie tą trase, ale jest wiele rzeczy najważniejszych dobrze pokazanych i życzę przyjemnej jazdy tym którzy jeszcze nie mieli okazji się przejechać
_________________
http://www.trainzart.pl
 
 
 
UBE
super trainz
kamil86 id=367236


Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 444
Skąd: Nowogrodziec
Wysłany: 07-03-2008, 08:15   

trudno jest odwzorować wszystkie szczegóły, ale z aparatem w ręku to się nabiegałem:)
jak możesz to napisz gumiś, które elemennty są niezgodne z realnymi to je poprwawie tak aby się zgadzały, zresztą w samej Jeleniej Górze nie mogłem znaleść budynkOw podobnych do tych dwóch hoteli przy PKP, nazwy ich nie bedę wyminiał. wiesz pewnie o które mi chodzi, jesli moze znadziesz coś ciekawego z dodatków, coś co bedzie pasowało to daj znać, teraz w sumie poszukuje słupy energetyczne polskiego typu, zreszta takiego dodatku chyba nie ma, na Auranie cos tam znalazłem, ale niezbyt mi pasują.
_________________
Moje dodatki do pobrania

https://chomikuj.pl/naszbrydzis

Określone standardy zabijają kreatywność.
 
 
 
UBE
super trainz
kamil86 id=367236


Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 444
Skąd: Nowogrodziec
Wysłany: 27-03-2008, 13:07   

Po dłuższej przerwie postanowiłem, że wyskrobie coś nowego w mojej Magistrali i tak o to zajęłem się odcininkiem z Lubania do Zaręby i małymi przeróbkami na całej trasiei to co powstało:

Gryfów Śląski


Olszyna Lubańska


Postanowiłem, że poprowadze Orient Express


Małe krzywizny i pozostałość nasypu po drugim torze


Wybite tory


''Krokodylek'' z Orient Expressem


Mały łuczek


Orient na przejeżdzie w Jałowcu w poblizu Lubania


Przed przejazdem


Wyjazd z Lubania


Krokodylek w Lubaniu


Parowozem z Gorltz, podmiana w Lubaniu na Krokodylka


Na stacji w Lubaniu


Lubań Śląski


Oj co za widoczek :shock:


Przejazd w Zarębie


''Polne zakamarki''


W Zarebie na stacji


Nastawnia w Zarebie obecnie zamknieta


Pola łaki i słupy enegetyczne w Mikułowej


Wschód


W Orient Expressie


Podczas budowy




Zareba PKP


i ładownia bazaltu







_________________
Moje dodatki do pobrania

https://chomikuj.pl/naszbrydzis

Określone standardy zabijają kreatywność.
 
 
 
mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz



Pomógł: 56 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 852
Skąd: Kraków
Wysłany: 27-03-2008, 15:09   

Screeny umieszczamy po 4 obok siebie.
 
 
 
UBE
super trainz
kamil86 id=367236


Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 444
Skąd: Nowogrodziec
Wysłany: 23-05-2008, 11:59   

Mała poprawka odcinka Zaręba - Lubań Śląski, na screenach tory makiego, obecnie zamienione na FMA















_________________
Moje dodatki do pobrania

https://chomikuj.pl/naszbrydzis

Określone standardy zabijają kreatywność.
 
 
 
UBE
super trainz
kamil86 id=367236


Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 444
Skąd: Nowogrodziec
Wysłany: 01-06-2008, 09:51   

I kilka nowych screeników z Jeleniej Góry, z okazji dnia dziecka został poporowadzony pociąg retro do Lwówka Śląskiego, na mojej magistrali zmienił kierunek i popłynął w kierunku Jakuszyc :bujaka:

Jelenia Góra widok od ulicy Michała Drzymały


Jelenia Góra, na torze do Szklarskiej Poreby Górnej


Wjazd na stację Jelenia Góra Zachodnia


Jelenia Góra Zachodnia


Tutaj potrzebuję małej pomocy screen obrazuje most nad Bobrem w Jeleniej Górze, chodzi mi o te drzewa spline i te wzniesienie. Problem polega na tym, że nie wiem jak to zaleśic nie chce walić drzewek bo mapka w tym rejonie przymuli, próbowałem tłami lasspline, coś wychodzi, ale nie podoba mi się, może macie jakis pomysł? :(
_________________
Moje dodatki do pobrania

https://chomikuj.pl/naszbrydzis

Określone standardy zabijają kreatywność.
 
 
 
hindus
trainz



Pomógł: 6 razy
Wiek: 30
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 259
Skąd: Wejherowo
Wysłany: 01-06-2008, 10:33   

Czasem trzeba wybrać mniejsze zło... Ja bym postawił drzewka obiektowe...
_________________
Wreszcie upragniony avatar :)
 
 
pysi
znawca
Krzysiek



Pomógł: 97 razy
Wiek: 32
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 1966
Skąd: Tarnów
Wysłany: 01-06-2008, 10:41   

Ładnie można było by to zrobić tłami ale podobnymi do tych z paczki Niffiego (czyli dość krótki niskie), ale chyba nie widziałem czegoś takiego w wersji iglastej.
 
 
UBE
super trainz
kamil86 id=367236


Pomógł: 5 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 444
Skąd: Nowogrodziec
Wysłany: 01-06-2008, 13:42   

Z drzewkami coś pokombinuję, a tak w ogóle to potrzebuję tła samej Jeleniej Góry fotki zrobię, jeśli ktoś by mógł mi zrobić w gmax to zdjęcia podeślę.
_________________
Moje dodatki do pobrania

https://chomikuj.pl/naszbrydzis

Określone standardy zabijają kreatywność.
Ostatnio zmieniony przez UBE 01-06-2008, 13:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Gryszaq
zaawansowany


Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 931
Skąd: E Ł K
Wysłany: 02-06-2008, 16:00   

Nie no mapa super wygląda. Byłem w Jeleniej w październiku 2007 i kurcze wszystko prawie poznaję z tych okolic na screenach :) Tylko jak dla mnie te górki terenowe się za bardzo gryzą kolorami z tłami, które bardziej jesień przypominają
Tylko szkoda, że Wałbrzych kilana nie znajdzie się na mapce
Ostatnio zmieniony przez Gryszaq 02-06-2008, 16:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kolejarz29
świeżak


Dołączył: 06 Lip 2008
Posty: 4
Skąd: sosnowiec
Wysłany: 06-07-2008, 15:08   magistrala

Witam serdecznie!
Sciągnołem sobie tę mapę i po zainstalowaniu i odpaleniu jej w trainz 2006 wyskakuje mi komunikat że nie wybrano mapy.Co to znaczy?
pozdrawiam!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group