Jamal, w 1:18 w tym przepuście. Może jakiś tor z ciemniejszą, "ziemistą" podsypką?
Tam trawsko się nie uchowa.
co do praw autorskich, ja zawsze w opisie piszę tytuły utworow z jakiej plyty i ze kopirajty są od tych czy od tych i że ZACHĘCAM do kupna płyty. W większości pomaga. Chociaz akurat Sony to luje.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-04-2012, 09:43
avs1000 napisał/a:
co do praw autorskich, ja zawsze w opisie piszę tytuły utworow z jakiej plyty i ze kopirajty są od tych czy od tych i że ZACHĘCAM do kupna płyty. W większości pomaga. Chociaz akurat Sony to luje.
Chyba Sony i EMI jadą na tubie z automatu i kasują wszystko co ich, możesz więc nawet napisać, że ich szefowie są inkarnacjami Buddy, do nich to i tak nie przemówi.
W trakcie nagrywania filmu to zauważyłem i od razu poprawiłem, ale już filmu nie chciało mi się znowu z tego odcinka nagrywać
@avs1000, nie będę zmieniał toru na ciemną podsypkę, bo jazd w tym tunelu nie przewiduję (zaraz za nim jest już portal), a w 2010 roku ten tor w ogóle nie był już używany. Może kiedyś na nim towarówki z Tatar znowu pojadą
Wysłany: 02-04-2012, 10:44
Widziałem że na budynek poczty zachodzi góra mostu. Wydaje mi się że gdyby przesunąć most (odrobinę) w kierunku centrum miasta to te "barierki" schowają się w budynku poczty.
Przy przejściu przez tory w Lublinie (idąc w kierunku szopy- przy szlabanie) jest budyneczek (na filmie 3:22) - tu jest jakiś wymyślony, ale Konstruktor zrobił do Trainz ten model, na podstawie prawdziwego (chyba widziałem go na scenerii Lublin-Dęblin) - powinno dać się go na szybko wymienić.
Wiata nad peronem pierwszym (ta zasłaniająca budynek dworca) ma 11 metrów szerokości - info dla Taty Muminka (jeśli zechce poprawić/dokończyć budynek) - na filmie wydaje się ten peron trochę za szeroki - chyba że to przez oddalającą kamerę.
Tyle ode mnie, ale ta sceneria to kawał dobrej roboty.
Ps. Mam nadzieję że będzie kilka mirrorów bo łącza się pewnie zapchają w pierwszych dniach :P.
nie będę zmieniał toru na ciemną podsypkę, bo jazd w tym tunelu nie przewiduję
oj Jamal, faktycznie, główna jazda jest przecież na tunelu a to co pod spodem to właściwie scenery :). Zmyliło mnie to bardzo sugestywne ujęcie kamery.
Widziałem że na budynek poczty zachodzi góra mostu. Wydaje mi się że gdyby przesunąć most (odrobinę) w kierunku centrum miasta to te "barierki" schowają się w budynku poczty.
Szczerze mówiąc nie rozumiem, o co chodzi. Jak dokładnie wyjaśnisz, to poprawię. Najlepiej jakiś rysunek, albo zdjęcie.
Cytat:
Przy przejściu przez tory w Lublinie (idąc w kierunku szopy- przy szlabanie) jest budyneczek (na filmie 3:22) - tu jest jakiś wymyślony, ale Konstruktor zrobił do Trainz ten model, na podstawie prawdziwego (chyba widziałem go na scenerii Lublin-Dęblin) - powinno dać się go na szybko wymienić.
Wiata nad peronem pierwszym (ta zasłaniająca budynek dworca) ma 11 metrów szerokości - info dla Taty Muminka (jeśli zechce poprawić/dokończyć budynek) - na filmie wydaje się ten peron trochę za szeroki - chyba że to przez oddalającą kamerę.
To rzeczywiście złudzenie. Wiata jest w porządku, a przy tym widoku wygląda, jakby miała ze 20 metrów
Cytat:
Mam nadzieję że będzie kilka mirrorów bo łącza się pewnie zapchają w pierwszych dniach :P.
No zobaczymy jak to będzie. Ja ładuję na box.com, przesyłam od razu linki na PTT, neoklai.uzoz.ru (są tam tez Polskie Koleje Piaskowe) i jointedrail.com (pierwszy raz i już uzgodnione z tamtejszym administratorem). Mapę i sesje umieszczę też na DLS, ale gołe. Dam opis, gdzie szukać paczek wsporczych w polu description i oczywiście na forum Auranu :)
Liczę, że nie będzie problemów.
Wysłany: 02-04-2012, 16:37
To kolidowanie mostu z pocztą widać na Twoim filmiku - 2:32. "Poręcz" wiaduktu wchodzi w budynek poczty, ale po stronie rampy. Drobnostka, ale brzydko wygląda.
A ten budyneczek przy przejeździe to na 99% widziałem u niego na trasie (było to z 5 lat temu). Może nie zrobił jako oddzielnego dodatku. W zasadzie też drobnostka, ale zapytam na GG jak dziś go zastanę.
To kolidowanie mostu z pocztą widać na Twoim filmiku - 2:32. "Poręcz" wiaduktu wchodzi w budynek poczty, ale po stronie rampy. Drobnostka, ale brzydko wygląda.
Fakt! Zauważyłem Już poprawione
A teraz niespodzianka! To, co nie miało powstać, a powstało: Dworzec w Rejowcu!!!
Danio się spisał
Od razu informuję, że materiał zdjęciowy na ten budynek był naprawdę słaby. Cud, że się udało! Dzięki Danio! W ostatniej chwili zdążyłeś
Dziś wieczorem i w nocy będę tworzył paczki wsporcze
Ale budowle Konstruktora:
bunkier i kiosk ruina mają błędy:
Error: Attachment point att (a.name0) in 'mesh-table\default\effects\0' was not found.
Error: The attachment point 'a.name0' must belong to the parent mesh of the effect (mesh=kioks ruina.im).
Error: The tag 'mesh' in container 'default-night' is empty.
Error: The tag 'mesh' in 'default-night' must have a mesh file extension.
A teraz niespodzianka! To, co nie miało powstać, a powstało: Dworzec w Rejowcu!!!
Danio się spisał
Od razu informuję, że materiał zdjęciowy na ten budynek był naprawdę słaby. Cud, że się udało! Dzięki Danio! W ostatniej chwili zdążyłeś
Wysłany: 04-04-2012, 17:19
Hmmm wchodzę na forum po długiiim czasie a tu co widzę :)
Ja wybrałem opcję pobrania pliku torrent i szybko się ściąga :)
Mam pytanko czy zadziała na wersji 2009??
Mam prośbę do autora(ów) mapy.Chodzi mi o to czy istnieje możliwość uruchomienia mapy na trs04sp4?-wiem że mapa była tworzona pod ts2010 ale może można coś zmienić w configu by ją odpalić w niższych wersjach?
Silnik do audi q7 w maluchu, powodzenia przy montażu. Ludzie jeszcze się dobrze premiera nie objawiła a już się zaczyna nękanie autora. Kupże TS2010 i nie miej takich pytań.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-04-2012, 17:50
Nie istnieje żadna możliwość uruchomienia mapy w wersjach poniżej TS2010:
- TS2009 nie będzie miał żadnego zielska, mapa korzysta ze speedtreez
- w niższych wersjach nie będzie w ogóle siatki ziemi, wersje TS2009+ korzystają z zupełnie innej siatki terenu.
AVS doskonałe stwierdzenia, a ja głupi wysilam się na tłumaczenie
Ostatnio zmieniony przez drstrach 04-04-2012, 17:50, w całości zmieniany 1 raz