Wysłany: 05-05-2012, 22:58
Witam ja też mam problem z tymi brakującymi zależnościami. Tyle że u mnie wyskakują przy sesjach, wszystkich en57 i w drobnych dodatkach np. drzewo, budynek itp. Jak uruchomiłem Trainza za pomocą lunchera to on mi wszystkie dodatki wgrał. (Trs 2010, wersja 49933, Win 7 32bit). Tak z ciekawości zainstalowałem symka na o wiele gorszy laptop gdzie jest za słaba karta graficzna i o dziwo nie miałem z en57 żadnych problemów.
"Kwapi" jak doszedłeś do takiego ekranu właściwości obiektu ?
Pytam, gdyż ustawiając strzałkę kursora na danym obiekcie i wybierając własności ciągle wyświetla mi się inny (pobliski) niż bym chciał.
Ostatnio zmieniony przez dziadek 06-05-2012, 10:14, w całości zmieniany 1 raz
Jamal pisałeś o tym w tym wątku więc dopiszę w tym wątku. Skontatuj się z iwaneu odnosnie materiałów Korsze-Ełk.
Tutaj wspomina o tych materiałach.
http://www.youtube.com/wa...feature=g-all-u
Back to lubelskie:
Została mi jeszcze jedna sesja pośpieszna. Oprócz drobiazgu z SU45 w Rejowcu, który omówiliśmy na razie jest gites malinez. Zastanawia mnie tylko, dlaczego sesje nocne powodują takie obciązenie gry. Stwierdzam znaczny spadek wydajności. Ciekawe od czego to zależy. Przecież widać MNIEJ. ;p
Pomógł: 2 razy Wiek: 26 Dołączył: 07 Mar 2012 Posty: 76 Skąd: Gryfów Śląski
Wysłany: 10-05-2012, 14:55
Założę się, że sesja będzie super, zresztą jak wszystkie twoje sesje. Tylko jedna rzecz mnie głowi. Masz już pomysł gdzie to wydasz?Aha i jeszcze chciałbym powiedzieć, że mapka jest przecudna!Nidy nigdy widziałem jeszcze tak realniej mapki.
Mapa jest prześliczna, ale nie mogę się cieszyć nią, bo CM nie chce zjeść tej paczki wsporczej . I jak mam zrobić, żeby CM wczytał tą paczkę, który jeden plik waży 812mb, a reszta gdzieś około 40mb.
PS. W CM pisze, że brakuje 212 kuid-ów.
Ostatnio zmieniony przez Rudy Tygrys 10-05-2012, 15:03, w całości zmieniany 1 raz
Kolejna sesja towarowa: Nocny skład DB Schenker Rail Polska relacji Warszawa Okęcie - Jaszczów zgodnie z realnym rozkładem jazdy na odcinku Lublin - Jaszczów przez Lublin Tatary!
Zostaną jeszcze dwie sesje towarowe do zrobienia Tym razem będą długie.
Moje pytanie co do trybu natywnego bo w końcu nie wiem czy mam włączony czy nie :) daje opcje - ustawienia graficzne tak jak pisałeś Jamal ,no i mam do odhaczenia 3 pozycje
1 Włącz przerywniki filmowe
2 Automatyczne ukrywanie menu
3 Włącz obsługę starszych elementów
no i pod tym pisze coś takiego
Kompatybilność możne obniżyć szybkość działania gry.
Możliwe ,że konieczny będzie restart gry by zobaczyć efekty tego trybu.
Któreś z nich mam odhaczyć czy to nie chodzi o to w ogóle?
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 1031 Skąd: Źmigród/Leszno
Wysłany: 10-05-2012, 18:16
turisek napisał/a:
Moje pytanie co do trybu natywnego bo w końcu nie wiem czy mam włączony czy nie :) daje opcje - ustawienia graficzne tak jak pisałeś Jamal ,no i mam do odhaczenia 3 pozycje
Ostania pozycja tj. 3 "Włącz obsługę starszych elementów" musi być odhaczona
Ostania pozycja tj. 3 "Włącz obsługę starszych elementów" musi być odhaczona
Pomógł: 2 razy Wiek: 26 Dołączył: 07 Mar 2012 Posty: 76 Skąd: Gryfów Śląski
Wysłany: 10-05-2012, 18:33
Jamal, ale muszę ci powiedzieć, że jedna rzecz w tej trasie bardzo mi się nie podoba.Mianowicie chodzi mi o niedziałającą obrotnicę w lokomotywowni w Lublinie Trochę mi to przeszkadza, bo nie mam jak wyjechać z tej lokomotywowni i jak do niej wjechać Ale zresztą nie będę marudził tylko zmienię sobie ją na jakąś inną podobną do tej.
Ostatnio zmieniony przez Wojtek1010 10-05-2012, 18:34, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-05-2012, 18:47
Wojtek1010 napisał/a:
Jamal, ale muszę ci powiedzieć, że jedna rzecz w tej trasie bardzo mi się nie podoba.Mianowicie chodzi mi o niedziałającą obrotnicę w lokomotywowni w Lublinie Trochę mi to przeszkadza, bo nie mam jak wyjechać z tej lokomotywowni i jak do niej wjechać Ale zresztą nie będę marudził tylko zmienię sobie ją na jakąś inną podobną do tej.
No to po co marudzisz? Jakbyś przeczytał cały wątek o mapie nie pisałbyś takich oczywistych oczywistości.
Nie no Wojtek, ty to masz jakiś niefart do tej mapy. Nie dość że musiałem ci włazić do kompa, byś jeździł, to jeszcze marudzisz
@Rudy: Następny! Jak ja i Wojtek może masz problem z plikiem "Lublin - Dorohusk route - zaleznosci 1.cdp". CM nie chce go otworzyć. Spróbuj pobrać jeszcze raz CAŁE archiwum, rozpakuj jeszcze raz ten plik i spróbuj zainstalować. Jak potrzebujesz pomocy zapraszam na czat.trainz.orchia.pl lub na PW
I wreszcie @Jamal: Za mapę PRZECUDNA, GENIALNA, NIESAMOWITA, KLIMATYCZNA, ... (nie będę zaśmiecał forum). Mapka wjeżdża na wschód również sposobem pakowania dodatków (Rosjanie pakują wszystkie dodatki do paczek). I właśnie co do paczek mam uwagę: rozłóż to jakoś sensownie po tych 7 plikach CDP. W paczce nr 1 jest 800 MB, a w nr 5 tylko 5 KB. Ale mapa wszystko jedno przepiękna
_________________ Tantum astaria ac carri (ac BKV z.r.t.)
Ostatnio zmieniony przez Pawajoro 10-05-2012, 20:05, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 15 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 279 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-05-2012, 20:46
A czy dokopałeś się do tego posta? W lawinie kolejnych mógł przepaść.
http://www.trainz.pl/_for...p=102879#102879
Mnie również nie wchodził "Lublin - Dorohusk route - zaleznosci 1.cdp" z serwera zgreda, za to z tego linku zainstalował się bez problemu.
co do paczek mam uwagę: rozłóż to jakoś sensownie po tych 7 plikach CDP. W paczce nr 1 jest 800 MB, a w nr 5 tylko 5 KB.
A więc tak biorąc mapkę zrobiłem pokaż zależności, na początku było ich kilkaset (te właśnie 800 MB). Wyświetliłem w oknie głównym CM te zależności, zaznaczyłem wszystkie i jeszcze raz dałem polecenie: pokaż zależności, których było dużo mniej. Później znowu zaznaczyłem wszystkie zależności i dalej dałem polecenie pokaż zależności, których było jeszcze mniej aż do jednej zależności 5KB. Dlatego tak to wyglądało i dzięki temu mam wszystkie dodatki bez żadnych braków.
Robiłem małe poprawki w mapie, m.in. drogi, które nie chcą się pokazywać w TS12 i za namową kolegi z Chin o nicku Herlev, wymieniłem je na inne, efektowniejsze, nie sprawiające żadnych problemów w TS12
Dlatego też wydam jeszcze raz mapę z zależnościami. Wiem jak się za to zabrać, żeby paczki były mniejsze. Damy radę.
Witam wszystkich użytkowników forum ptt. Zacznę od tego że mam delikatny problem z mapką, mianowicie po załadowaniu mapy wszystko chodzi płynnie i czysto. Lecz po kilku minutach gry mapa zaczyna strasznie haczyć i nie da się grać... :( może problem jest z moja konfiguracja sprzętu:
AMD Athlon II x2 250
Gigabyte ma770t-ud3
2x2 GB Ram DDR3 1333mhz
ATI Radeon 4870x2 2GB
2TB HDD
Jak obiecywałem, tak zrobiłem:
Delikatnie poprawiona mapa Lublin - Dorohusk v1.1
- podmienione dwupasowe drogi w Lublinie i Chełmie dla prawidłowego działania w TS12
- podzielenie paczek wsporczych na mniejsze części
- wyprostowanie niektórych torów
- poprawa działania rozjazdu w Chełmie
- i inne mikroskopijne poprawki
PAMIĘTAJCIE O JEDNYM - NIE WOLNO NADPISYWAĆ DODATKÓW, JEŚLI CONTENT MANAGER O TO PYTA!!!
Jeśli wasza trasa działa bez problemów - nie ściągajcie tej wersji - nie potrzeba.
Czekam jeszcze na podmianę plików na stronie rosyjskiej i stacjazary.pl