Pomógł: 10 razy Wiek: 29 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 229 Skąd: Dziki Zachód
Wysłany: 07-06-2012, 18:06
Mam jedno "ale" co do sesji na EURO2012. W paczce brakuje 3 dodatków potrzebnych do działania. Są to: jeden z wagonów autorstwa hanysa (<kuid:493736:1000359>), oraz dwa wózki do 2M62, o ile ten pierwszy można ściągnąć, to z wózkami jest już problem.
A co do mapy: jest przecudna, trudno odejść od kompa.
Ostatnio zmieniony przez rwk2007 07-06-2012, 18:06, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 13 Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 08-06-2012, 12:10
Dzieki Jamal za calosc. Wrocilem po latach to Trainza na nowej platformie (MACOSX) i mam dzieki Tobie namiastke Polski w TS12. Do tej pory zniechecalo mnie pobieranie i szukanie dodatkow aby nadrobic to co mialem w TRS2004 pare lat temu. Dzieki temu jakas podstawe do zabawy juz mam - jestes moim bohaterem - jeszcze raz Dzieki WIELKIE Jamal.
Witam, mapka jak i sesje rewelacja, dzisiaj pobrałem nowe sesje wraz z sesją euro2012, i brakuje mi tego pliku: kuid:341856:1505, szukałem, szukałem i nieznalazłem...
Po kilku godzinach walki z owym tworem i multum problemów na jakie napotkałem, wreszcie udało mi się uruchomić tego "potwora". W związku ze słabym sprzętem obniżam detale i wszystko, właściwie jak najniżej. A i tak oczom moim ukazuje się fantastyczna sceneria. Mapa raczy chodzić płynnie, może prócz całkiem sporych przycinek przyładowaniu scenerii.
W Czwartek zbliża się zaliczenie... ale bez spiny... są drugie terminy.
Jednym słowem dzięki Ci Jamal, za poświęcony czas i cierpliwość! Choć właściwie nie ma słów, które by mogły to wynagrodzić.
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 13 Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 12-06-2012, 17:17
To prawda, ja ja uruchomilem od strzala na TS12 - oczywiscie kilka dodatkow mi nie dziala ze wzgledu na wysoki "trainz-build" (wersja trainza pod macosx to 3.6) i przez to nie mam np ET22 w sesjach i nie wiem jak to obejsc - ale poza tym reszta dziala super - fajnie by bylo sprobowac zagrac z kims w multiplayer :)
Mapka i sesje są S U P E R!!!-mam tylko problem z dwiema sesjami:
1-posp z Kijowa do W-wy - wywala mnie do windy przed Trawnikami
2-LWB próżny do Puchaczowa - po ok 10 min jazdy też winda
Ma ktoś podobne problemy jak ja?
TS2010 build wymagany,dodatki wszystkie,Wid7(64bit)
Mam problem z EN57 w Sesjach w trybie DCC nie da się ruszyć wskaźnik wraca na pozycje zero. Co jest tego przyczyną? Szukałem na forum ale wyszukiwarka nic nie znalazła.
Szczerze mówiąc w EN57 nie ma trybu (kabinowego) tzn. DCC Musisz normalnie przełaczyć kontrolki tak jak do jazdy kabinowej, by móc jechać. Na PTT jest FAQ. Przeczytaj. Tak właściwie pokrętło DCC zastępuje przepustnicę i hamulec, resztę musisz przełączyć ręcznie
Edit: ja się produkuję, a zolw już opierniczył delikwenta
_________________ Tantum astaria ac carri (ac BKV z.r.t.)
Ostatnio zmieniony przez Pawajoro 22-06-2012, 20:44, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 2 razy Wiek: 26 Dołączył: 07 Mar 2012 Posty: 76 Skąd: Gryfów Śląski
Wysłany: 22-06-2012, 21:48
Turisek z tego, co ja wiem to żeby ruszyć kiblem, który jest wykorzystany w sesjach Jamala, to trzeba wejść do członu silnikowego I tylko z członu silnikowego.
Turisek z tego, co ja wiem to żeby ruszyć kiblem, który jest wykorzystany w sesjach Jamala, to trzeba wejść do członu silnikowego I tylko z członu silnikowego.
Zrobiłem próbę w sesji "Osobowe REGIO 1122 z Dorohuska" w trybie DCC i rzeczywiście można ruszyć tylko będąc w członie silnikowym ( z pantografami).
Kolego masz rację, tylko co to za przyjemność, prowadzenia składu z tego członu, o czym wspomniał zolwik.
Można to obejść i jechać w kabinie w trybie DCC:
- Dajemy polecenie maszyniście (Zenkowi ) "Jedź".
- Zenek rusza, pozwalamy mu rozpędzić się do ok. 30 -40km/h
- Dajemy polecenie "Zatrzymaj pociąg" - robimy coś jak hamowanie kontrolne
- Od teraz już możemy normalnie sterować tym kółkiem.