Witaj kaziu u mnie gdzieś na dysku mam cała oryginalną paczke dodatków, którą kiedyś pobrałem... ale nie mam pojęcia jak ci ją wysłać bo rar. ma 800mb pozdrawiam :)
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-06-2012, 23:03
A ja sobie nie przypominam, żebym udzielał komukolwiek pozwolenia na ciskanie tą paczką po necie jak mu się podoba. Tam są zdeaktualizowane dodatki w starych wersjach. Zechcesz wyjaśnić?
Przepraszam, żę zrobiłem to bez Twojej zgody nie wiedziałem. Fakt paczka jest dość stara i większość dodatków została zauktalizowana, ale mapka jest super.
Na drugi raz zapytam Cię o zgodę, jeszcze raz przepraszam za kłopot... pozdrawiam
Witam,
próbowałem znaleźć coś na ten temat, ale się nie udało. Pewno dlatego, że ślepy jestem jak kret.
Mam problem, polegający na "lewitacji" sieci trakcyjnej.
Brak słupów.
Próbowałem znaleźć, wgrywałem jakieś słupy, ale dalej nic.
Mogę liczyć na pomoc?
Witam wszystkich. Czy jest gdziekolwiek na necie dostępna cała mapa Projekt Sudety wraz z paczką wsztstkich dodatków?
WIEM WIEM ODPOWIEDŹ BRZMI NIE :)
Większość linków została pokasowana :(
Czy autorzy mapy nie zechcieliby poświęcić chwili czasu i udostępnić na nowo mapę z dodatkami gotowymi do ściągnięcia?
Mapa jest piękna i szkoda że tak trudno dostępna (powiedzmy sobie szczerze poszukiwanie blisko 300 dodatków kuidów jest uciążliwe) Często są też niedostępne bo linki do nich zostały pokasowane..
Mi osobiście nieprzewidziany format dysku zabrał nieodwracalnie wszystkie moje dodatki do TRS i skompletowanie ich na nowo jest niemożliwe.....
I już nie pogram sobie na mapie projekt sudety.. jeżeli ktoś wie gdzie mogę dostać paczkę mapy i otrzebnych kuidów proszę o kontakt :( GG 175150
Powiecie zaraz patrzcie jaki szlachcic na gotowe chce ale moim zdaniem cywilizacja wymaga aby sobie ułatwiać życie naprawdę znalezienie tego wszystkiego zajmuje dobre kilka godzin. I zapewne jeżeli nikt mi nie pomoże to powoli będę kompletował dodatki aby mapkę jednak odpalić ale czy o to chodzi?
Pozdrawiam! ;-)
Ostatnio zmieniony przez trombik 26-11-2012, 22:27, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 26-11-2012, 22:37
Po pierwsze to nie ma tu żadnych 'autorów', autor jest jeden i jestem to ja.
Po drugie, stopiećdziesiąt razy pisałem na tym forum w stupięćdziesięciu tematach, że paczka do Sudet zawiera dodatki zdeaktualizowane, nad którymi potem wielokrotnie pracowałem, jak i nad samą mapą i nie może być rozpowszechniana. Została usunięta celowo i jest zakaz jej wsadzania w net. Podobne jak stopięćdziesiąt razy pisałem, że nad mapą trwają i prace i jak będą zakończone to trafi w internet z nową paczką wsporczą.
Po trzecie, ja budowałem tą mapę pare lat, a Ty masz problem z posiedzeniem parę godzin i znalezieniem dodatków? To żałosne. Parę lat budowałem, jeździłem 500km do Jeleniej Góry po zdjęcia, latałem w terenie, spalałem paliwo, budowałem domy, wagony itp. Parę lat. A Ty masz problem poszukać darmowych dodatków parę godzin?
Sumując: Mapa Sudety w wersji jesiennej jest właśnie w epicentrum wielkiej i dość rewolucyjnej pod względem realizmu, dedykacji i estetyki przebudowy i rozbudowy. Będzie wydana i będzie do niej paczka wsporcza. Nie wiem kiedy. Za miesiąc? Może.
Ja rzadko wchodzę na forum co widać po moim statusie ,,nowego,, mimo iż zarejestrowalem sie milion lat temu. Dużo gram w trs uwielbiam tą grę. Nie miałem pojęcia o historii tej mapy.
Nie chciałem cię urazić kilanziom. Odwaliłeś kawał pieknej pracy.
Sorry za ten post nie zdawałem sobie sprawy jak to jest.
Masz racje ty poświęciłeś tysiące godzin pracy a ja chce na zaraz.
Nie było pytania tak więc czekam na ponowny powrót ten mapy :)
Mam nadzieję że nie będziesz już musiał powtarzać tego 151 raz.
Życzę miłej pracy nad mapą !
Witajcie - pozwole sobie na małe 3 grosze w temacie w związku z prezentacją modelu niemieckiego "igreka" dwuklasowego od Kilana. Otóż tak się nam wczoraj zgadało, że ten poc. do Karpacza to nieco inną miał relację. Otóż w rozkładzie z lata 1975 widnieje sezonowy poc. z/do Karpacza via Jelenia Góra ale nie z/do Lipska tylko bliżej - Reichenbach/Drezno. Pociąg przyjeżdzał do Karpacza ok 9 rano i wracał popołudniu. Wg rozkłądu miał tylko dwójki i rezerwacja miejsc. Stawiam na coś co miało służyć do wożenia wczasowiczów w ramach wymiany z bratnim narodem socjalistycznej DDR/NRD. Co do taboru trudno coś powiedzieć - czy jechały wagony nasze czy niemieckie. Kilka lat później w roku 1980 relacja jest skrócona po stronie niemieckiej do Gorlitz czyli tuż za granicę więc pewnie jechał wagon/y polskie.
Jest jednak coś więcej do powiedzenia w temacie ciekawych poc. możliwych do odtworzenia na mapie Sudety. Zamieszczam poniżej linki do tabel rozkładu jazdy z 1975/76 na odc Jelenia Góra - Wałbrzych. Poza krajowymi dość dalekimi relacjami jak np poc Gdynia - Szklarska Poręba znajdziemy tam 3 poc. międzynarodowe z któych dodatkowo dwa pomykały z Wałbrzycha przez Kłodzko a nie przez Jaworzynę.
Są to
poc. nr 488/489 Eisenach - Leipzig - Kraków z kuszetami w składzie
poc. nr 388/389 Berlin - Katowice
oraz rodzyneczek do świątecznego ciasta
poc nr 450/451 Paris - Frankfurt n/M - Leipzig - Warszawa
swego czasu pędzony aż do Jeleniej Góry niemieckim parowozem serii BR01
W składzie tych dalekobieznych właśnie trafiały się zapewne owe 1/2 kl igreki ze świeżutkiej produkcji świątecznej Piotra. Pomijając fakt, że oprócz nich zapewne fajniutkie restauranty, sypiale, kuszety - polskie, niemieckie i wg fotki także francuskie.
A na koniec - zwróćcie uwagę, na poc Dresden - Kłodzko - to właśnie z niego pochodził wagon do Karpacza. Tyle, że do Kłodzka mykały 1-2 kl
Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 1376 Skąd: Nysa / Poznań
Wysłany: 27-12-2012, 00:18
A ja właśnie skminiłem, że mam na dysku dodatek 1 do SRJP dla DDOKP akurat z tego samego okresu. i tu taka ciekawostka - w rzeczonym dodatku nie ma jeszcze aktualnych numerów linii według D29 (teraz chyba Id-29). Numeracja linii leci od 1 do góry obejmując tylko linie z DDOKP. W weekend postaram się napisać coś więcej na ten i inne rozkładowo-dodatkowe tematy + zapodać trochę "surowego" materiału.
_________________ www.gzk.cba.pl <- zbiór moich (i nie tylko) zdjęć o tematyce kolejowej
Wysłany: 02-02-2013, 16:11
Zgodnie z zapowiedziami zakończyłem przebudowę i modernizację mapy 'Projekt Sudety / Jesień '1976' wprowadzając w życie nowe założenia projektowe i optymalizując w możliwie maksymalnym stopniu istniejący północno-zachodni fragment projektu. Mowa o odcinkach zaznaczonych na mapie:
O mapie było w tym temacie pisane wielokrotnie, toteż ograniczę się do kwestii istotnych.
Jak widać z mapy gotowy jest północno-zachodni fragment i kilka kawałków rozsypanych na rubieżach (w tym niewidoczny Tanvald na południowo-zachodnim skraju tzw. Kolei Izerskiej. Kluczowym tematem dalszej budowy/przebudowy jest fragment Sędzisław - Boguszów-Gorce - Mieroszów - Mezimesti - Teplice nad Metuji. Do poważniejszej przebudowy kwalifikuje się również odcinek Lubawka - Trutnov, choć tam w przeciwieństwie do reszty mapy występują prawidłowe wysokości i spadki.
Teraz co do samej mapy i wprowadzonych zmian:
Przyjąłem założenie optymalizacji i racjonalizacji mapy z maksymalnym ukrotnieniem użytych komponentów i maksymalnym ich wykorzystaniem bez zbędnego zwiększania ich liczby. Zakończyło się to sporym sukcesem, bowiem z ~1200 dodatków w wersji wydanej przed 3 laty mapa zeszła do 908 szt. na chwilę obecną. Ponieważ każdy komponent jest w jakiś sposób przez silnik JET widziany i analizowany, udało się to poważnie ograniczyć co umożliwia przekazanie środków komputera na inne cele. Rzecz jasna na mapie nie ma wobec tego przypadkowych dodatków. Jest żelazny rygor czyje i jakie z bardzo precyzyjnym doborem i eliminacją wielu autorów celem ograniczenia użytych ilości kuid. Duże podziękowania dla Maćka za dworzec Rębiszów.
Na mapie wprowadzony został w całości system ładowni i towarów PNT zastępując wcześniej rozwiązanie. Nie jest skoordynowany ani skonfigurowany podobnie jak inne urządzenia. Mapa jest w stanie surowym. Róbta co chceta.
Wprowadziłem sporą liczbę nowych dedykowanych obiektów, w czym ogromny udział mieli Qcyk, RBach i Samplaire. Powstała spora grupa nowych obiektów całkowicie eliminująca stare dotąd użyte. Również istniejące obiekty zostały poprawione i doprowadzone do wydajniejszego, lepszego i ładniejszego stanu. Za sprawą Qcyka i Rbacha powstały niezmiernie charakterystyczne dla tej właśnie mapy i tego okresu semafory poniemieckie potocznie zwane 'choinkami' (a stojące w Sędzisławiu, Świebodzicach czy Wałbrzychu). Podziękowania szczególne należą się też Samplaire'owi za perony dedykowane do Marciszowa czy Qcykwi za dedykowane obiekty przytorowe i stacyjne, umożliwiające usunięcie dodatków pochodzenia węgierskiego. Poważnej przebudowie uległa większość zakładów przemysłowych, w których zastosowałem nowe dodatki i komponenty. Nie wszystko udało się wymienić. Nadal rażący jest brak polskiego traktora, kupek liści jesiennych czy zwierząt hodowlanych. Wielu dodatków świadomie nie wprowadziłem z uwagi na ogromną pracochłonność wymiany. Np. bazowi ludzie Neoklai pozostają docelowym typem 'człowieka' dla tej mapy. Ogółem dzięki ostatnim 36 miesiącom twórczości rodzimej sceny udało się wprowadzić wiele polskich zamienników, ze szczególnym wkładem samplaire, drstracha i Qcyka.
W jeszcze większym stopniu dograłem teksturowanie wprowadzając jeszcze szersze niż dotąd zastosowanie tekstur FMA różnego rodzaju. Dotyczy to zwłaszcza lasów, zbiorników wodnych i rzek, ale nie tylko.
Również tabor doczekał się wielu aktualizacji i nowych pozycji, ale nie jest to temat, który będę tu poruszał.
Kompletna paczka z dodatkami i mapą została umiesczona tutaj:
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 02-02-2013, 20:41
Wspaniale! Lubię bardzo tą mapę, chociaż nie znam raczej Dolnego Śląska, ani przemysł i klimat tych terenów nie jest mi bliski. Cieszę się osobiście widząc Sudety z moimi dodatkami, cieszę się jeszcze bardziej widząc niepublikowane nowości od Qnia i masę nowych fajnych rzeczy, które dają znowu możliwość świeżego spojrzenia na to dzieło i nowe godziny zabawy. Idę sobie tłuc sesję :D
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 02-02-2013, 22:36
Cytat:
Kolego Wujek, mam nadzieję i chyba nie tylko ja że podeślesz link do sesji na forum
Nie podeślę. Wy się weźcie do roboty bando leni! Piotr od lat robi Wam dodatki i mapy, ja też działam w tym temacie, a jeszcze mamy komuś robić sesję? Nie jestem świętym mikołajem. Poza tym modyfikuję tą mapę pod swojego TS2010, zatem żadna sesja jaką sobie zrobię nie będzie działać w oryginalnej wersji. Ty se zrób sesję i podeślij innym. Tym też kończę ten temat, a kolejne wpisy nawiązujące do niego będą kasowane. Napiszcie lepiej coś miłego Piotrowi, bo się narobił, a tu jak zwykle tylko banda oczekiwaczy :/
Coś pięknego! Moja ulubiona mapa wypiękniała niesamowicie :) Już się nie mogę doczekać przejazdu z Jeleniej do Kowar :) Już 3 lata temu ta mapa była genialna. Teraz Chłopaki dowaliliście do pieca i wyszedł z tego kawał wspaniałej roboty! Dzięki za waszą pracę i czas jaki na nią poświęciliście. JESTEŚCIE GIGANTAMI!!!
Genialne! Genialne! Genialne! Świetnie się gra na tej mapie. Żadnych ścięć, dodatki doskonale dobrane. Nic tylko brać i jeździć! I to jeszcze z moich okolic :) No po prostu coś cudownego.
Tu należą się gratulacje dla autora mapy jak i twórców dodatków wykorzystanych na mapie!
To jest po prostu coś genialnego