Pomógł: 27 razy Wiek: 36 Dołączył: 13 Sie 2011 Posty: 1485 Skąd: Pruszków
Wysłany: 01-05-2017, 12:44 Brak wyświetlania tekstur w Gmax po ponownym otwarciu model
Czołgiem.
Jestem świeżo po reinstalce systemu i zaaplikowaniu niezbędnych trainzowych narzędzi. Zacząłem składać coś dla rozruszania ale pojawił się problem - po zapisie i ponownym odpaleniu ukazuje mi się taki widok:
Nie pomaga dropnięcie tekstury z folderu, import, merge ani odpalanie nie przez upuszczenie na ikonę TACS. Ktoś spotkał się z podobną przypadłością?
_________________ Imperium kontratakuje?
Baron von Schlosserhoffen.
----------------------------------------------------------
Tak. Klikasz ten kwadracik z literką "M", otworzy ci się okienko "obsługi" obrazka. Tam będziesz mieć guzik ze ścieżką do pliku, klikasz i wskazujesz tga/bmp.
Jest szansa, żebyś podrzucił mi na priv path "Help"? Podczas uruchamiania programu pokazuje się komunikat o jego braku, może ma to jakiś wpływ.
Nie sądzę, bez tego też działa. A spróbuj inaczej - postaw byle jaki box i spróbuj go "na pałę" oteksturować którąś z tekstur. Ewentualnie spróbuj jeszcze raz nadać tex obiektowi (normalnie przez apply). Teksturowanie wtedy się nie rozjedzie, więc można tak spróbować..
Tam, gdzie wybierasz sterownik, klikasz Configure driver. Masz przyciski "Download texture size", ustawiasz najwyższy. Jak rządków jest kilka to w każdym. I zaptaszasz Match bitmap size itd.