Ja nie upieram się że ta waga musi być akurat w tej stacji (jeżeli ma to być - czy jest - stacja).
Ze screenów nie widać czy są semafory (jeżeli mają być), czy ma to być taki przystanek z ładownią na szlaku (beż semaforów). Taka informacja byłaby bardzo przydatna.
Bo jeżeli będą tam semafory np. tylko na torze głównym, a na tym torze gdzie są ładownie nie będzie semaforów to wg. mnie można wtedy gdzieś między końcem peronu a punktem ładowania drewna umieścić wagę.
Jeżeli semafory będą z obu torów to wagi w żadnym bym raczej nie wstawiał, już choćby z tego powodu że zwykle przez wagę można było przejeżdżać z Vmax 5km. (o ile dobrze pamiętam). No i wtedy trzeba albo dorabiać jeszcze jeden tor bocznicowy dla wagi, albo nie wstawiać wcale w tej stacji wagi i wtedy na ważenie trzeba by jeździć do innej (następnej) stacji.
Także wagę można by było wstawić tylko gdzieś między peronem a miejscem ładowania drzewa i raczej tylko w tym torze. Ale musiałbyś najpierw zastanowić się w jaki sposób będą wjeżdżać i wyjeżdżać w tej stacji pociągi.
Może to jest stacja końcowa beż semaforów - to wtedy też waga może być raczej na tym torze bocznym. Decyzja oczywiście należy do Ciebie.
To jest ladownia i przystanek osobowy wiec semkow nie ma, w takim razie wage dam na nastepnej stacji w Bakowcu. Raz ze tam tez jest bocznica do skladu drewna a dwa ze jest i rampa i magazyn. Rozumiem ze waga i skrajnik moze byc na kawalku toru bocznego odchodzacego od ktoregos z glownych dodatkowych?
Inna sprawa to jaka wage dac? Z gotowych nie widze nic na co by wlazl 25 metrowy SGS, chyba znowu poskladam to z kawalkow toru, chodnika i jakies budy.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-05-2010, 13:44
Alana napisał/a:
Inna sprawa to jaka wage dac? Z gotowych nie widze nic na co by wlazl 25 metrowy SGS, chyba znowu poskladam to z kawalkow toru, chodnika i jakies budy.
Dłuższej niż 10m i tak nie dasz bo takich nie ma (w sensie Trainz), więc wybór wagi się zmniejsza dość znacząco.
Więcej w temacie projektowania stacji wyczytasz tutaj: http://www.il.pw.edu.pl/~...0kolejowych.pdf
Ostatnio zmieniony przez drstrach 21-05-2010, 13:53, w całości zmieniany 1 raz
Jak zalatwie aparat to interesujacy mnie zwrot podobny do tego na 3 screenie znajde na PKP Gdansk Osowa a jak nie to mysle ze mozna cos paintnac. Mam juz pomysl jak.
Z uwagi na totalny pad komputerow u mnie w domu mapke "diabli wzieli". Byc moze uda mi sie odtworzyc najciekawsze motywy ale bedzie to juz nowy projekt. Tak wiec temat zamykam.