Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-12-2010, 16:15 ŻARY - POZNAŃ GŁÓWNY
Witam.
Po dość dłuuugiej przerwie troszkę się pozmieniało na mapie.
Stacje które będą na mapie:
ŻARY - Starocin po - Brzeźno - Międzyborów po - Nadarzyn - Mamajowo Zał. pp - MAMAJOWO - Angelika po - Supłowo Wola po - Supłowo Główne - Supłowo Bemowo po - Reda pogp - Wejherowo Śmiechowo po - Wejherowo - Mścice mpo - Kazimierz Pomorski po - Słowienkowo Elektrownia sthp - Miłgoszcz po - Tymień mpo - Angelikowo - POZNAŃ GŁÓWNY
Trasa jest już na ukończeniu na stacji Poznań Główny (kończenie układania sieci trakcyjnej i otoczenia)
Ilość kilometrów trasy:
84,6 km
Opis:
Trasa jest tzw. "pół żartem-pół serio" Żartem to przykładowo nazwy stacji lub przystanków np imię mojej dziewczyny tu występuje ;). Również odległości pomiędzy stacjami, itp...
Natomiast na serio to stacje: Reda, Wejherowo, Mścice i Poznań Główny. Są zrobione realistycznie dzięki planom ukł. torowiska oraz sygnalizacji (otoczenie wokół niektórych stacji jest fikcyjne).
Przepisy E1, R1 są prawidłowo stosowane, każdy szczegół praktycznie wzięty pod uwagę nawet nazewnictwo semaforów np. A½ lub B²/m, stosowanie czujników SHP, poprawna instalacja sieci trakcyjnej, itp...
Dodatki do trasy:
W tej trasie będzie kilka "misji" będą do tego osobne rozkłady jazdy, WOS (Wykaz Ostrzeżeń Stałych) oraz mogą być też Rozkazy pisemne "S".
Screnny:
Stacja Żary:
Okolice i przystanek Starocin:
Stacja Brzeźno:
Szlak pomiędzy stacją Brzeźno a przystankiem Międzyborów i sam przystanek:
Stacja Nadarzyn:
Punkt przeładunkowy Mamajowo Załadowczy:
Stacja Mamajowo:
Przystanek Angelika:
Szlak pomiędzy przystankiem Angelika a przystankiem Supłowo Wola:
Przystanek Supłowo Wola:
Stacja Supłowo Główne:
Przystanek Supłowo Bemowo:
Stacja Reda:
Okolice oraz przystanek Wejherowo Śmiechowo:
Stacja Wejherowo:
Mijanka Mścice:
Szlak pomiędzy mijanką Mścice a przystankiem Kazimierz Pomorski:
Przystanek Kazimierz Pomorski:
Stacja Słowienkowo Elektrownia (część towarowa):
Stacja Słowienkowo Elektrownia (część pasażerska):
Przystanek Miłgoszcz:
Mijanka Tymień:
Stacja Angelikowo:
No i moja duma Stacja Poznań Główny (jeszcze w budowie):
Narazie to tyle, lecz codziennie coraz bardziej Poznań nabiera kształtów
Pozdrawiam
Marcin S
Ostatnio zmieniony przez Marcin S 03-12-2010, 16:16, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 63 razy Wiek: 34 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1632 Skąd: Poznań
Wysłany: 03-12-2010, 19:47
Cała mapa super i podziwiam. Perony Mógłbyś wymienić na moje zmodernizowane jak bedą dostepne (na dniach), co do Poznania do szczerze powiem że nie podoba mi się Po pierwsze trzeba było uderzyć do mnie bo mam wiele dodatków z Głownego, które dodały by realności. Schemat na semaforku jest błedny jeśli z niego korzystałeś. Dworzec Ptrama jest niewymiarowy przez co pasujacy do niego układ torowy ma się ni jak do realnych wymiarów. Ale szczerze podziwiam że podjąłeś się budowe tego jakby się mogło wydawać prostego dworca, zwłaszcza że niemożliwe było by stworzenie go realnie osobie nie mieszkającej tutaj Ja praktycznie co pare dni byłem na Głownym i mam GB zdjęć, zeszty schematów itp. a i tak nie mam w 100% realnego układu Pozdrawiam.
Ja się jak zwykle przyczepię rozjazdów - zwyczajne na betonie - ok, ale anglików to nie ma za dużo. Stosuj drzewno i pamiętaj o wstawkach między rozjazdem na deskach a torem na betonie Reszta - bez uwag.
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-12-2010, 09:24
Cameron napisał/a:
Po pierwsze trzeba było uderzyć do mnie bo mam wiele dodatków z Głownego, które dodały by realności. Schemat na semaforku jest błedny jeśli z niego korzystałeś. Dworzec Ptrama jest niewymiarowy przez co pasujacy do niego układ torowy ma się ni jak do realnych wymiarów. Ale szczerze podziwiam że podjąłeś się budowe tego jakby się mogło wydawać prostego dworca, zwłaszcza że niemożliwe było by stworzenie go realnie osobie nie mieszkającej tutaj Ja praktycznie co pare dni byłem na Głownym i mam GB zdjęć, zeszty schematów itp. a i tak nie mam w 100% realnego układu Pozdrawiam.
To ja chętnie bym się skusił o pomoc w "urealnieniu" Poznania.
Lupas napisał/a:
Pod jaką wersję gry robisz mapę ?
Trasę robie na 2004 więc nie mam zielonego pojęcia jak będzie działać w nowszych wersjach.
Rbach napisał/a:
Ja się jak zwykle przyczepię rozjazdów - zwyczajne na betonie - ok, ale anglików to nie ma za dużo. Stosuj drzewno i pamiętaj o wstawkach między rozjazdem na deskach a torem na betonie Reszta - bez uwag.