FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Żary - Kołobrzeg

Jaka ocena za trasę?
5
26%
 26%  [ 12 ]
4
13%
 13%  [ 6 ]
3
36%
 36%  [ 17 ]
2
6%
 6%  [ 3 ]
1
17%
 17%  [ 8 ]
Głosowań: 46
Wszystkich Głosów: 46

Autor Wiadomość
Marcin S 
super user

Wysłany: 03-12-2010, 16:15   ŻARY - POZNAŃ GŁÓWNY

Witam.

Po dość dłuuugiej przerwie troszkę się pozmieniało na mapie. ;-)

Stacje które będą na mapie:
ŻARY - Starocin po - Brzeźno - Międzyborów po - Nadarzyn - Mamajowo Zał. pp - MAMAJOWO - Angelika po - Supłowo Wola po - Supłowo Główne - Supłowo Bemowo po - Reda pogp - Wejherowo Śmiechowo po - Wejherowo - Mścice mpo - Kazimierz Pomorski po - Słowienkowo Elektrownia sthp - Miłgoszcz po - Tymień mpo - Angelikowo - POZNAŃ GŁÓWNY

Trasa jest już na ukończeniu na stacji Poznań Główny (kończenie układania sieci trakcyjnej i otoczenia)

Ilość kilometrów trasy:
84,6 km

Opis:
Trasa jest tzw. "pół żartem-pół serio" Żartem to przykładowo nazwy stacji lub przystanków :-P np imię mojej dziewczyny tu występuje ;). Również odległości pomiędzy stacjami, itp...
Natomiast na serio to stacje: Reda, Wejherowo, Mścice i Poznań Główny. Są zrobione realistycznie dzięki planom ukł. torowiska oraz sygnalizacji (otoczenie wokół niektórych stacji jest fikcyjne).
Przepisy E1, R1 są prawidłowo stosowane, każdy szczegół praktycznie wzięty pod uwagę nawet nazewnictwo semaforów np. A½ lub B²/m, stosowanie czujników SHP, poprawna instalacja sieci trakcyjnej, itp...

Dodatki do trasy:
W tej trasie będzie kilka "misji" będą do tego osobne rozkłady jazdy, WOS (Wykaz Ostrzeżeń Stałych) oraz mogą być też Rozkazy pisemne "S".

Screnny:

Stacja Żary:

Okolice i przystanek Starocin:

Stacja Brzeźno:

Szlak pomiędzy stacją Brzeźno a przystankiem Międzyborów i sam przystanek:

Stacja Nadarzyn:

Punkt przeładunkowy Mamajowo Załadowczy:

Stacja Mamajowo:

Przystanek Angelika:

Szlak pomiędzy przystankiem Angelika a przystankiem Supłowo Wola:

Przystanek Supłowo Wola:

Stacja Supłowo Główne:

Przystanek Supłowo Bemowo:

Stacja Reda:

Okolice oraz przystanek Wejherowo Śmiechowo:

Stacja Wejherowo:

Mijanka Mścice:

Szlak pomiędzy mijanką Mścice a przystankiem Kazimierz Pomorski:

Przystanek Kazimierz Pomorski:

Stacja Słowienkowo Elektrownia (część towarowa):

Stacja Słowienkowo Elektrownia (część pasażerska):

Przystanek Miłgoszcz:

Mijanka Tymień:

Stacja Angelikowo:

No i moja duma :-) Stacja Poznań Główny (jeszcze w budowie):

Narazie to tyle, lecz codziennie coraz bardziej Poznań nabiera kształtów ;-)

Pozdrawiam
Marcin S
Ostatnio zmieniony przez Marcin S 03-12-2010, 16:16, w całości zmieniany 1 raz  

Lutek 
znawca
PL-PLKW

Wysłany: 03-12-2010, 16:30   

Co do Poznania to można się przyczepić do paru rzeczy, ale nie wiem czy jest sens skoro to mapa fikcyjna.

ryhuPKP
super trainz

Wysłany: 03-12-2010, 19:18   

Z tego co widać to mapka fajna a Ty włożyłeś dużo serca i pracy w budowę. Jest OK ;-)

McDreamy
znawca

Wysłany: 03-12-2010, 19:47   

Cała mapa super i podziwiam. Perony Mógłbyś wymienić na moje zmodernizowane jak bedą dostepne (na dniach), co do Poznania do szczerze powiem że nie podoba mi się :-P Po pierwsze trzeba było uderzyć do mnie bo mam wiele dodatków z Głownego, które dodały by realności. Schemat na semaforku jest błedny jeśli z niego korzystałeś. Dworzec Ptrama jest niewymiarowy przez co pasujacy do niego układ torowy ma się ni jak do realnych wymiarów. Ale szczerze podziwiam że podjąłeś się budowe tego jakby się mogło wydawać prostego dworca, zwłaszcza że niemożliwe było by stworzenie go realnie osobie nie mieszkającej tutaj ;-) Ja praktycznie co pare dni byłem na Głownym i mam GB zdjęć, zeszty schematów itp. a i tak nie mam w 100% realnego układu ;-) Pozdrawiam.

BartekEU07
trainz

Wysłany: 03-12-2010, 20:07   

Mapa bardzo mi się podoba, lecz w paru miejscach mi czegoś brakuje ( http://www.fotosik.pl/sho...509a230e80a21aa , http://www.fotosik.pl/sho...c811ab0fbe11247 , http://www.fotosik.pl/sho...b1edaf154cb6b28 , http://www.fotosik.pl/sho...d2614f579c20da0 ). Poza tym, nic mi się w oczy nie rzuca. Trzymam kciuki za powodzenie Twojego projektu.

RBach 
Administrator
Toromistrz

Wysłany: 04-12-2010, 01:17   

Ja się jak zwykle przyczepię rozjazdów - zwyczajne na betonie - ok, ale anglików to nie ma za dużo. Stosuj drzewno i pamiętaj o wstawkach między rozjazdem na deskach a torem na betonie :-) Reszta - bez uwag.
Aktualny release skryptów sygnalizacji:
v5.6:26.12.2025

Lupus
trainz

Wysłany: 04-12-2010, 08:49   

Pod jaką wersję gry robisz mapę ?

Marcin S 
super user

Wysłany: 05-12-2010, 09:24   

Cameron napisał/a:
Po pierwsze trzeba było uderzyć do mnie bo mam wiele dodatków z Głownego, które dodały by realności. Schemat na semaforku jest błedny jeśli z niego korzystałeś. Dworzec Ptrama jest niewymiarowy przez co pasujacy do niego układ torowy ma się ni jak do realnych wymiarów. Ale szczerze podziwiam że podjąłeś się budowe tego jakby się mogło wydawać prostego dworca, zwłaszcza że niemożliwe było by stworzenie go realnie osobie nie mieszkającej tutaj ;-) Ja praktycznie co pare dni byłem na Głownym i mam GB zdjęć, zeszty schematów itp. a i tak nie mam w 100% realnego układu ;-) Pozdrawiam.

To ja chętnie bym się skusił o pomoc w "urealnieniu" Poznania. ;-)

Lupas napisał/a:
Pod jaką wersję gry robisz mapę ?

Trasę robie na 2004 więc nie mam zielonego pojęcia jak będzie działać w nowszych wersjach.

Rbach napisał/a:
Ja się jak zwykle przyczepię rozjazdów - zwyczajne na betonie - ok, ale anglików to nie ma za dużo. Stosuj drzewno i pamiętaj o wstawkach między rozjazdem na deskach a torem na betonie Reszta - bez uwag.

Ok, wszystkie angliki zmienie na drewno ;-)

BartekEU07 napisał/a:
Mapa bardzo mi się podoba, lecz w paru miejscach mi czegoś brakuje ( http://www.fotosik.pl/sho...509a230e80a21aa , http://www.fotosik.pl/sho...c811ab0fbe11247 , http://www.fotosik.pl/sho...b1edaf154cb6b28 , http://www.fotosik.pl/sho...d2614f579c20da0 ).

Proszę o jakąś dokładniejszą podpowiedź co brakuje ;-) roślinności czy jakiś budynków :-P

Pozdrawiam. I jak będą zrobione poprawki dam screnny.
Marcin S

BartekEU07
trainz

Wysłany: 05-12-2010, 10:53   

Trawy, krzewów... Ogólnie zielska :-)

TRRI_
super user

Wysłany: 06-12-2010, 17:58   

Gdyby autor zechciał służę materiałem na budowę stacji Kołobrzeg (zdjęcia poglądowe, mogę stworzyć plan torowiska) itd.

kolejarz29
świeżak

Wysłany: 06-12-2010, 18:48   żary-Kołobrzeg

Bardzo fajna mapka! Na kiedy planuhesz ją wydac i ile w sumie bedzie miała km?
Pozdrawiam!

Lutek 
znawca
PL-PLKW

Wysłany: 06-12-2010, 19:34   Re: żary-Kołobrzeg

kolejarz29 napisał/a:
Bardzo fajna mapka! Na kiedy planuhesz ją wydac i ile w sumie bedzie miała km?
Pozdrawiam!

Takie pytania zniechęcają. Poza tym w kwestii kiedy, po co i na co pogadaj na PW

Odpowiedz do tematu