Ja musiałem siedzieć w domu z dzieckiem a i tak deszcz padał ...
Za to w niedzielę byłem w Stoczni Remontowej na Dniach Otwartych, fajna impreza, szukałem tam niegdyś istniejących torów, zawsze chciałem je zobaczyć. Dziś nie ma za bardzo czego, transport kolejowy na tej wyspie chyba nie istnieje chociaż dwa promy kolejowe są wyremontowane.
Lotos Kolej - jak zwykle.
Tylko ze ktos sie wystraszyl zeszlego roku i se stonki juz nie poprowadzilam...
Impreza bardzo rodzinna, sporo spraw przede wszystkim pod dzieciaki i ludzi nie-mk. Mamy z Kamilem i Arielem troche fotek to potem wrzucimy - stonka i tamara kabiny no i nasze :d
Pomógł: 10 razy Wiek: 28 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 229 Skąd: Dziki Zachód
Wysłany: 20-06-2011, 14:42
W tym roku odwiedziłem Wałbrzych, były przejażdżki drezynami WM15 i WMB10 do tunelu pomiędzy Jedliną a Wałbrzychem, oraz Tkt48 z czeskim wagonem motorowym do nastawni WG5 oraz drezynami po stacji (zdaje się że SBK). Na stacji stały SM42, zmodernizowana ET22, parę wagonów towarowych PKP CARGO i kilka technicznych.
Ja jak zwykle odwiedziłem DTK w rodzinnym Poznaniu.Szału nie było,wystawa taboru ograniczona była do EU07-1501 i EU43-03 no i wagonu samowyładowczego.Poza tym było zwiedzanie LCS i cztery stoiska spółek.Jeśli chodzi o lokomotywy, ze względu na ustawienie na torze 195,który nie jest pod drutem,mechanicy narzekali,że nie mogą pokazać tego co by chcieli,bo mieli jak wiadomo tylko rezerwę z baterii akumulatorowych.Ogólnie oceniam Poznańskie DTK 2011 słabo, w porównaniu do poprzednich edycji.
Pomógł: 63 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1632 Skąd: Poznań
Wysłany: 20-06-2011, 23:59
detlaw napisał/a:
Ja jak zwykle odwiedziłem DTK w rodzinnym Poznaniu.Szału nie było,wystawa taboru ograniczona była do EU07-1501 i EU43-03 no i wagonu samowyładowczego.Poza tym było zwiedzanie LCS i cztery stoiska spółek.Jeśli chodzi o lokomotywy, ze względu na ustawienie na torze 195,który nie jest pod drutem,mechanicy narzekali,że nie mogą pokazać tego co by chcieli,bo mieli jak wiadomo tylko rezerwę z baterii akumulatorowych.Ogólnie oceniam Poznańskie DTK 2011 słabo, w porównaniu do poprzednich edycji.
Słabo? Było to co zawsze więc porównanie raczej Ci nie wyszło. Zwłaszcza, że w porównaniu do lat poprzednich teraz były darmowe przejazdy po obwodnicy towarowej? To jest słabe? To najlepsze co mogli zrobić...
Słabo? Było to co zawsze więc porównanie raczej Ci nie wyszło. Zwłaszcza, że w porównaniu do lat poprzednich teraz były darmowe przejazdy po obwodnicy towarowej? To jest słabe? To najlepsze co mogli zrobić...
Detlaw chyba był obecny na DTK w Piątek. Przejazdy były w sobotę.
W Sobotę był wystawiony SA133, EU43-003, Wagon Wyładowczy, Energetycy też coś tam wystawili, poza tym zwiedzanie LCS POA.
Co do przejazdów, naprawdę fajna rzecz, były 3 składy: pierwszy z E186 249-9 FPL, Drugi z Ol49-59, Trzeci z EU07-1505. Na składach z EU07 i Traxxem FPLu były obecne wagony RegioExpress po modernie, na skład z Olą było największe oblężenie - stąd czterosekcyjna oliwkowa bipa i 2 bonanzy. Stanowczo było lepiej niż 2 lata temu (Rok temu mnie nie było, więc się nie wypowiem)
Pozdrawiam
Patryk
Ostatnio zmieniony przez Patrol 21-06-2011, 08:03, w całości zmieniany 1 raz