Witajcie dawno tu nie pisałem w tym dziale ale chce wam przedstawić fragment mojej nowej
mapy Gryficka Kolej Dojazdowa.
Widok na Pogorzelice
Widok na koniec trasy w Pogorzelicy
Stacja Pogorzelica
Mostek pomiędzy stacją Pogorzelica a Niechorze
Stacja śliwin nie dokończony fragment
Stacja Niechorze
MBxd2-179 jedzie do Niechorza przez las.
Oczywiście mapa fikcyjna ale podobna do oryginalnej trasy ale niestety moja trasa niema
rozstawu torów 1000mm ale 750mm.
Pozdrawia:Trainz 199219
Ach jak chodzi o mapę Wolsztyn na razie dotarłem do Grodziska WLKP. Ale na razie robie sobie przerwę od niej. Dodam jeszcze że mapę zacząłem od nowa czyli stara mapa nie istnieje niedługo pokaże nowe zdjęcia .
Do a000 pierwsze z zdjęcie jest ubogie w tekstury bo mój komputer bardzo się zacina dlatego
a drugie zdjęcie pokazuje nie ukończony fragment mapy bo jeszcze nie zdążyłem go ukończyć.
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 622 Skąd: Wodzisław Śląski
Wysłany: 24-07-2008, 20:26
Kurcze, powiem ci, że czuć na niej wakacje i ich klimat, świetna mapka, jednak nadmiar traw geennery powodóje mocne lagi w grze, jeśli oczywiście chodzi o słabe kompy (np taki jak mój, dlatego , chodź są piękne nie używam ich :( ). W Pogorzelicy są zbyt ługie rozjazdy, przeznaczone do 100km (tak wyglądają), zmniejsz ich promień, a i składy na mijanke dłuższe się zmniejszą. Czy ta lxd2 to twój repaint? Czy pana Stefji? Świetnie czuć atmosferę GKD, no i latarnia jest :) Pozdrawiam i czekamy na więcej screenów.
Ostatnio zmieniony przez arczix 24-07-2008, 20:28, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli chodzi o mapkę, to jest dość przyjemna.
Moje uwagi:
- za dużo dodatków na drugim, trzecim planie. Zacznij używać teł. Mi to unaocznił kilanziom i na swojej mapce to poprawiłem i płynność się poprawiła. I tak w końcu nie widzisz drzew 200 metrów dalej, czy statku na morzu...
- na stacji Niechorze zwiększ liczbę budynków przy dworcu. Ten teren jest bardzo zurbanizowany.
Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 659 Skąd: GoP
Wysłany: 25-07-2008, 19:58
Jechałem tą trasą i choć mapka jest fikcyjna zauważyłem, że starasz się w niektórych miejscach pokazać realne miasteczka, to miłe. Jeśli chodzi o mapkę to nawet, dobrze się komponują te dodatki, ale stosuj tła! To na prawdę polepsza efekt i płynność. Dopasowanie tekstur, nawet w miarę, zacznij stosować trawę FMA bo na takiej zbyt daleko nie zajedziesz, choć są ładne (w niektórych miejscach można pododawać, byle nie za dużo!). Używaj różnych rodzajów domków, żeby nie były monotonne, ok to na tyle.